RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schüettler vant i CAS

Foto: DOMINIC EBENBICHLER (Reuters)
Sist oppdatert:
Den tyske Wimbledonsemifinalisten Rainer Schüettler fikk medhold av idrettens voldgiftsdomstol (CAS), og får delta i OL.

Nettopp den overraskende semifinalen i Wimbledon gjorde at den skadeforfulgte tyskeren føyk oppover verdensrankingen. Dermed mente Schüettler at han var kvalifisert til OL i Beijing, og ble tatt ut på det tyske OL-laget.

Men det internasjonale tennisforbundet sa nei. Da tok 32-åringen saken for CAS. Mandag fikk han medhold av domstolen, og kan dermed pakke OL-bagen.

Han var opprinnelig ikke kvalifisert, men en rekke skadeforfall har gitt åpning for spillere ranger lenger ned på verdensrankingen. Schüettler er rangert som nummer 34 i verden etter Wimbledon.

- Rainer Schüettler er erklært berettiget til å delta i singleturneringen for menn i de olympiske leker i Beijing. CAS mener at Rainer Schüettler var blant toppspillerne som var tilgjengelige for OL-turneringen, utfra de kriteriene som det internasjonale tennisforbundet (ITF) satt opp.

- Og det var i takt med disse reglene som den tyske OL-komiteén tok ut spillerne utfra de spillerne Tyskland kunne velge mellom, heter det i en pressemelding fra CAS.

ITF reagerer med sinne på beslutningen.

- Selv om vi ser at den tyske OL-komiteén ikke forstår hvordan profesjonell tennis fungerer, så er det ingen unnskyldning for Mr Schüettler at han tar en plass som Denis Gremelmayr eller Michael Berrer har fortjent, sier forbundet.

Klikk her for full oversikt over OL-nyhetene!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere