*Nettavisen* Sport.

Schumacher raskest i Melbourne

Foto: PAUL CROCK (Afp)

For første gang siden comebacket i formel 1 var tyske Michael Schumacher fredag raskest på trening.

16.03.12 09:25

Melbourne (NTB-AFP): «Schumi» var ett tidel raskere enn landsmannen Nico Hülkenberg. På fredagens første treningsrunde var Schumacher nummer tre. Sju ganger er Schumacher blitt verdensmester i F1, men det har gått trått i comebacket.

Denne sesongen ser 43-åringen bedre ut enn på lenge. Det ser ut til at Mercedes har fått orden på en bil som fusket sist sesong.

- Vi er i mye bedre stand nå enn for 12 måneder siden. Grunnlaget er bedre nå. Alle ressursene settes inn mot å forbedre bilen. For 12 måneder siden var alt galt med bilen, og vi mistet litt kontroll over hva vi skulle justere, sa Mercedes-sjef Ross Brawn etter at Schumacher suste fra konkurrentene på den andre treningen foran helgens sesongstart på Albert Park i Melbourne.

- Denne prestasjonen viser hva jeg snakker om. Og så er dette herlig for Michael selvfølgelig, fortsatte Brawn.

VM-runden går søndag. Verdensmester Sebastian Vettel var bare nummer ti, mens Jenson Button og Lewis Hamilton i sine McLaren-biler var 15. og 16. raskest. Kimi Räikkönen gjør formel 1-comeback i år. Finnen har vært bra i vinter, men klarte bare 18. beste tid i andre treningsomgang. Det var vått og regnfullt på Albert Park fredag. Dekkvalgene var avgjørende. Det er noe av forklaringen til flere overraskende resultater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.