*Nettavisen* Sport.

Schumacher støtter Formel 1-opprør

Foto: Peter Steffen/EPA

Slakter FIAs regelendringer.

Flere av de største lagene i Formel 1 truer med å bryte ut av FIA, og planlegger en egen rivaliserende mesterskapsserie for 2010-sesongen.

Nå får lagene støtte fra Formel 1-legenden Michael Schumacher, som mener et alternativt mesterskap nå ser ut som et virkelig alternativ.

- Jeg synes det ekstremt uheldig at det er så mye snakk om politikk, og så lite om sport, skriver Schumacher på sine nettsider, og slakter FIA (Det Internasjonale Motorsportforbundet) for innføringen av budsjettbegrensinger for alle Formel 1-lagene.

- Det er rett og slett uforståelig at forbundet velger å gjennomføre en annen ordning, når alle lagene er enige om hvordan man bør tilnærme seg reformene, skriver den tyske profilen.

Og Schumacher ser ikke bort ifra at et alternativt mesterskap kan bli den beste løsningen.

- Selvfølgelig virker det umulig til å begynne med, men nå står alle lagene sammen. Det gjør et nytt mesterskap mye mer realistisk. Det er i ferd med å bli et virkelig alternativ for meg, skriver Schumacher, og avslutter:

- Som motorsport-fan vil jeg se de beste konkurransene, der de beste førerne og de beste lagene konkurrerer mot hverandre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.