RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schumacher vil bli Solbakkens sjef

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tysklands tidligere landslagskeeper Harald «Toni» Schumacher stiller i april til valg som visepresident i Ståle Solbakkens klubb Köln.

Köln (NTB-DPA): 58-åringen spilte 422 kamper for klubben mellom 1972 og 1987. Onsdag kveld ble han på et fire timer langt møte innstilt til vervet som visepresident i klubben med nesten 56.000 medlemmer.

Schumacher huskes tross sin lange og suksessrike karriere aller best for skrekktaklingen mot franske Patrick Battiston i VM-semifinalen i 1982, som var så sjokkerende at dommeren i forfjamselsen verken dømte straffespark eller ga rødt kort. Schumacher spilte VM-finale både i 1982 og 1986, men tapte begge.

23. april skal det velges ny president og visepresident etter at Wolfgang Overath og hans stedfortredere trakk seg i fjor høst. Innstilt som ny president er Werner Spinner, tidligere toppsjef i Bayer AG som eier forstadsklubben og Kölns erkerival Leverkusen.

Markus Ritterbach, leder for karnevalskomiteen i Köln, er innstilt som en av to visepresidenter ved siden av Schumacher.

Det er ikke sikkert at valget blir en formalitet selv om det ble oppnådd enighet i valgkomiteen. Det kan komme andre forslag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere