RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Schumi snappet Monza-pole

Sist oppdatert:
VM-leder Michael Schumacher snappet pole position på den legendariske Monza-banen før Italia Grand Prix. Juan Pablo Montoya havnet på plassen bak tyskeren.

Ferrari-fører Michael Schumachers stallkamerat i Ferrari, Rubens Barrichello, tok tredjeplassen.

Kimi Raikkonen i McLaren endte på fjerdeplass. Finnen ligger bare to poeng bak ledende Michael Schumacher i VM-sammendraget. Juan Pablo Montoya ligger ett poeng bak med tre løp igjen å kjøre.

Sterkt av Gene

Lillebror Schumacher Ralf krasjet voldsomt forrige løp, og måtte trekke seg fra Italia Grand Prix grunnet hodepine. Han ble erstattet av testkjøreren Marc Gene, og den spanske "stand in" kjørte inn til en solid femteplass.

- Jeg er veldig godt fornøyd, sa Gene etter pole-kjøringen.

- Det var en god ting at jeg ble spurt om å steppe inn på Monza, fordi jeg har kjørt mye testløp her - Hvis ikke kunne det vært vanskelig for en testkjører å gjennomføre, mente han.

Har kjørt tidligere

Gener kjørte sitt siste VM-løp i 2000 før han ble testkjører.

- Heldigvis har jeg kjørt i VM tidligere, ellers hadde jeg nok ikke vært mentalt forberedt etter tre år uten å kjøre med de beste, sa spanieren.

Jenson Button i BAR og David Coulthard i McLaren kjørte inn til henholdsvis det syvende og åttende beste startssporet i Italia Grand Prix søndag.

TV 2 sender Italia Grand Prix søndag kl. 14.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere