RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schuvablessa for tredje gang

Foto: Hesteguiden.com
Vi har bankerspilt Schuvablessa med suksess to ganger tidligere i år. På Biri søndag prøver vi igjen. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny søndag
V75 Axevalla: Femtevalg banker i kampen om sju rette
V5 Sørlandet: Hamre viser muskler
Tippetips: Poeng til Bergen, igjen
Oddstips 1: Sterke Bruntrøyer
Oddstips 2: Nå vinner Vålerenga

Det er stor aktivitet på travfronten søndag. I Norge skal det avvikles trav både på Sørlandet og på Biri. På Sørlandet er det kun enkel V5, mens kveldskjøringen på Biri byr på dobbel V5. I tillegg er det en meget spennende V75-omgang på Axevalla der det svært tradisjonsrike Stochampionatet med hele 1 million SEK til vinneren er det store sportslige høydepunktet.

Innleveringsfrister søndag:
V5 Sørlandet: kl 13:55
V75 Axevalla: kl 14:30
DD Axevalla: kl 16:23
V5A Biri: kl 17:00
V5 Biri: kl 17.50
DD Biri: kl 18:50

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det er to svært utfordrende V5-menyer på Biri søndag kveld og vi setter vår lit til ei hoppe vi har bankerspilt med suksess allerede to ganger før i år. Det handler om Dombås-hoppa 8 Schuvablessa i V5-5A/V5-2B. Var ute på en 2600 meter på Bjerke i sin siste start der svært gode Tyri Gubben vant. Kunne ikke helt henge med de beste den dagen, men holdt farten fint til mål og gikk feilfritt. Trener Ola Martin Aasen er en mester i å preparere sine hester og søndag har hoppa en flott oppgave. 2600 meter er ikke noe minus og motstanden er ikke spesielt tøff. I mangel av gode kandidater setter vi vår lit til Tor Wollebæk og Schuvablessa for tredje gang i år bankerspiller både i V5A og V5B.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 8 B: 7-3-9 C: 1-2-5-6-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
5 Selmas Classic blir vårt klare førstevalg i dette treårsløpet. Den Trond Anderssen-trente vallaken spurtet strålende til andre i sitt debutløp forrige onsdag på Jarlsberg blant bra hester og med volteekspert Geir Vegard Gundersen som kusk kan dette bære rett til tet. Klart førstevalg og en bankerkandidat.

6 Higher Power debuterte i et annet treårsløp den samme dagen og holdt farten fint fra dødens da. Også Wolden-traveren kan være en tetkandidat. 3 Vijaya dukker opp i regi Kjetil Helgestad og har allerede rukket å gjøre fire starter uten å overbevise voldsomt. Magne Olsen har en fin danskfødt treåring i 9 Saxo K., men 20 meter tillegg på bra strekhester kan bli for tøft. 1 Beauty Pedro gjorde et fint prøveløp, men galopperte seg helt bort i debuten. Fra innersporet er Pedersen-hesten aktuell på videre gardering.
Rangering V5-1A: 5 B: 6-3-9 C: 1-7-2-8

Det er ekstra V75 på Axevalla søndag ettermiddag. Kjøp en av våre ekspertkuponger.

V5-2A - Varmblodshester. Monteløp. 2600 meter autostart.
Han kan ikke få mye billigere oppgave enn dette 6 Lovely Story, og til tross for at vallalken viser manglende vinnervilje setter vi hesten først i billig selskap sammen med dyktige liv Pedersen.

5 Now Or Never hadde vi god tro på sist på Jarlsberg, men en passiv Dag-Sveinung Dalen ble sittende i køen og da ble det altfor langt fram i et lureløp (Viking Neyenrode vant). Debuterer i monte søndag, og skal normalt duge svært godt i slike omgivelser. 7 M.S. Barbiegirl gjorde et mektig monteløp på Nossum sist søndag og vant da til tross for grov startgalopp. Må nesten spilles på den prestasjonen.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 5-7-4 C: 10-9-8-3-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
2 Bjøroli er ikke ei hoppe som er veldig seiersvillig, men basert på prestasjonen til andre bak Art Nattfari på Bjerke torsdag, må det være en flott vinnersjanse her. Spor to bak bilen og sprint er ihvertfall ønskeopplegg for hoppa.

3 Tara har ikke startet på sju måneder, men vant tre løp på kun åtte starter i fjor. Formkusk Geir Vegard Gundersen opp søndag, klart kryss for oss. 8 Maurstad Elden var veldig nære karrierens første seier på Momarken sist og kanskje er det i start nummer 40 det skal lykkes for Frode Mjølnerød og Maurstad Elden. 1 Hvatt Erle har vunnet sportrekningen og skal endelig ut på sprint igjen. Fireårige 5 Lannem Frøyd har ingen fordel av sprint, men er trolig beste hesten på kapasitet.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 3-8-1-5 C: 4-7-6-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4A/V5-2B - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
9 Sharp Muscles gjorde en klart godkjent norgesdebut på Momarken for en liten måned siden, men måtte se seg slått av stallkompisen Graffitti den dagen. Spor ni med flotte rygger fra start søndag og løp i kroppen har garantert gjort godt. Vårt klare førstevalg.

5 Rico Lundager kommer til å bli stor favoritt etter å ha imponert hjemme på Leangen. Men møter bedre hester her og vi synes hesten blir for stor favoritt. Vi nøyer oss med andrevalget. 1 Cadeaux dukker opp i regi Trond Anderssen. Hoppa gjorde en flott treårssesong på Leangen og er lynrask fra start, Viste ikke den store stridsmoralen i treårssesongen, men spor en betyr et fint løp. 11 Safe Amour står vondt til spormessig, men tåler å gjøre en god del selv og skal krysses.
Rangering V5-4A/V5-2B: A: 9 B: 5-1-11 C: 4-7-12-10-6-2-8 D: 3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Meget interessant spilleobjekt her i den første DD-avdelingen i form av 2 Dark Street. Kom strålende tilbake etter galopp sist til fjerde og leverte også et strålende løp nest sist. Gunnar Austevoll opp søndag og et soleklart objekt i DD-spillet og vårt klare førstevalg her.

7 Original P.innfridde lekende lett som vår lunsjbanker i debuten for Trond Anderssen for to uker siden. Spor sju er ikke perfekt, men hesten er garantert enda bedre søndag. 4 Joe's Banker blir hardt betrodd grunnet sitt overlegne seiersløp på Leangen sist, men møter en helt annen verden av hester her. Vi nøyer oss med tredjevalg. 12 Super Com var tapper sist, men er prisgitt tempo fra dette vanskelig startsporet. 5 Photo Va Bene trakk seg mye sist og er variabel. Det kan bli dødens igjen her.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 7-4-12-5 C: 10-3-6-11-8-9-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
7 Superatrix holdt klart positivt fra dødens på Jarlsberg sist og bekrefet form etter å ha galoppert seg bort i kamp om føringen nest sist. Mikkelborg-traveren er så god fra start at han kan få teten selv fra spor sju, men garderinger er naturligvis påkrevet fra et så sjanseartet spor.

6 Great Comfort kommer fra Roger Walmanns suksessrike stall og norgesdebuterer i regi Kjetil Helgestad. Har trent tilfredstillende og er første motbud. 2 W.N.F.L. har galoppert mye på slutten, så også i Rättvik sist. Hoppa er kjapp i vei og får en fin posisjon direkte her, om hun holder seg på beina. 11 Embakasi står vondt til i ellevtespor, men hoppa er vant til tøffere lag enn dette. Blir det tempo i løpet, plukker hun mange til slutt. 9 Mærtha's News vinner ikke ofte, men har fine rygger fra start.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 7 B: 6-2-9 C: 3-4-8-5-10 D: 12-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere