Scolari trente Portugals landslag fra 2003 til 2008. Han hadde Cristiano Ronaldo under sine vinger fra sistnevnte var tenåring og frem til han for alvor begynte å markere seg som en superstjerne.

Han var også med angriperen på en av hans mørkeste dager. I september 2005 døde Ronaldos far på et sykehus i London som følge av leverproblemer. Han ble bare 52 år gammel.

Den 20 år gamle Ronaldo var på landslagsoppdrag med Portugal da beskjeden kom. De skulle møte Russland i VM-kvalifisering dagen etter.

– Det var veldig vanskelig. Det var et øyeblikk som skapte båndet mellom oss, et bånd som gikk utenpå trener-utøver-forholdet. Da beskjeden kom før kampen mot Russland, visste ingen hvordan de skulle fortelle det. Og ingen ville. Så jeg sa til dem at jeg ville gjøre det, for jeg vet hvordan det er å miste en forelder, sier Scolari i et ferskt intervju med Daily Mail.

Spilte likevel

Så hvordan reagerte Ronaldo på det tragiske budskapet?

Mange ville nok reist hjem - med rette. Den unge angriperen valgte noe annet.

– Dagen etter spilte Ronaldo en flott kamp, før han returnerte til Portugal. Han ba om å få spille den. Han sa: «Jeg kan ikke gjøre noe for faren min i dag, så jeg spiller i morgen og reiser etterpå,» forteller Scolari i intervjuet.

Kampen mot Russland endte 0-0. Portugal kom til VM-semifinalen året etter. Der ble det tap mot Frankrike.

LES OGSÅ: Manchester United rotet seg bort igjen - Elyounoussi med flott assist

Også Ferguson hjalp

Ronaldo har tidligere fortalt om hvordan også daværende Manchester United-manager Alex Ferguson støttet ham mens faren var syk. I dokumentaren Sir Alex Ferguson: Secrets of Success snakket Ronaldo om at Ferguson ga ham fri da faren lå i koma.

– Vi var i en viktig periode med tanke på ligaen og Champions League, men jeg sa: «Sjef, jeg føler meg ikke bra. Jeg vil se faren min.» Han svarte «Cristiano, hvis du vil dra bort i én dag, to dager eller en uke, så kan du dra. Jeg kommer til å savne deg her fordi du er viktig. Men faren din kommer først.»

Det gjorde inntrykk på Ronaldo.

– Da han sa det, tenkte jeg «denne fyren er utrolig,» sa Ronaldo.

Ronaldo scoret 12 mål på 47 United-kamper den sesongen. I den påfølgende herjet han da laget vant ligatittelen for første gang siden 2003.

LEST DENNE? PSG-supportere raser: - Vi kjenner ikke igjen klubben vår