*Nettavisen* Sport.

Scoret for første gang på seks år

Foto: Tor Erik Schørder/Scanpix

Thomas Holm reddet Molde på uvanlig vis.

27.03.10 18:24

START - MOLDE 1-1:

Sist gang Thomas Holm scoret i Tippeligaen var tilbake i august 2004. Da fant han nettmaskene i 3-0 seieren over Fredrikstad, som Vålerenga-spiller. Lørdag skulle det endelig lykkes igjen.

Moldes midtbanemann tok nemlig godt vare på sjansen da Starts Bård Borgersen klarerte ballen rett i beina hans. Fra 15 meters hold satte han ballen ned i nærmeste hjørne på hel volley.

- Det må gjerne bli en vane for meg, sier Molde-trener Kjell Jonevret om den sjeldne målscoreren til NRK.

Dermed reddet han også et svært viktig Molde-poeng i oppgjøret på Sør Arena. Molde har tapt sine to første serie-kamper, og blåtrøyene har dermed fått en svært treg start.

Enkelt for Bolanos
Det var imidlertid Start som åpnet best på hjemmebane, og allerede etter åtte minutter lå ballen i nettet. Vegard Forren klarte ikke å klarere ett innlegg fra Espen Børufsen. Ballen havnet hos Cristian Bolanos som uten problemer kunne sette ballen i mål fra kort hold. En kalddusj for gjestene.

Etter scoringen kom Molde likevel mer og mer med i kampen, og var en smule uheldige som ikke fikk en utligning før pause. Thomas Holm prøvde seg med et volleyskudd også før hvilen, men denne gangen gikk skuddet fra rundt ti meters hold til side for Start-keeper Kenneth Høie og målet.

Pape Pate Diouf prøvde seg også i første omgang, men konsekvent forsvarsspill satte en stopper for den målfarlige senegaleseren. Magne Hoset og Daniel Berg Hestad sto for forspillet, men akkurat i det Diouf skulle sette ballen i mål, kastet Hunter Freeman seg inn og fikk taklet spissen.

- Fortjente seier
Og etter hvilen skulle altså Holm sørge for at det hele endte 1-1, med sitt flotte skudd etter 59 minutters spill.

Dette betyr at Molde krabber opp på en foreløpig 13.-plass i eliteserien med ett poeng fra tre kamper. Start går opp på andreplass med sine fem poeng så langt.

Molde-trener Kjell Jonevret var imidlertid ikke fornøyd med bare ett poeng fra turen til Kristiansand.

- Jeg synes vi fortjener tre poeng, men jeg er stolt over hvordan spillerne kommer tilbake, sier han til NRK etter kampen.

Start kom til lørdagens kamp fra en imponerende 3-3-kamp mot Rosenborg på Lerkendal, men de gule klarte ikke å levere på samme nivå mot Molde.

- Vi har ikke den samme rytmen offensivt og det samme trykket i forsvarsspillet som vi hadde mot Rosenborg, men jeg synes vi fortjente ett poeng, sier Start-trener Knut Tørum om kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.