Gå til sidens hovedinnhold

Scoret fra midtbanen

Runa Vikestad scoret årets mål da Norge holdt Nederland til uavgjort.

NEDERLAND - NORGE 2-2:

Stillingen var 1-1 da Norge hadde frispark ved midtsirkelen i VM-kvalifiseringskampen mot Nederland i Zwolle lørdag kveld.

Og mens alle ventet på at Runa Vikestad skulle starte et norsk angrep, så Vikestad muligheten til å sende ballen over den nederlandske keeperen, som sto langt ute.

Som tenkt, så gjort: Ballen dalte i mål, Norge ledet 2-1, og Kolbotn-spilleren hadde scoret årets mål i VM-kvalifiseringen.

På god vei mot VM
- Det var meget godt gjort, og veldig deilig for en trener å se på fra sidelinjen, sa landslagstrener Eli Landsem til NTB etter kampen.

Og selv om Nederland kom tilbake og utlignet til 2-2, er Norge nå nærmest sikret seieren i kvalifiseringsgruppa.

Nederland leder med 14 poeng etter syv av åtte kamper, men Norge på plassen bak har 13 poeng - og to mindre spilte kamper. Full uttelling på de fire første kampene for de norske jentene betyr at laget etter all sannsynlighet tar seg forbi Nederland, og er på god vei mot VM i Tyskland neste år.

Selv med gruppeseier er imidlertid ikke jobben gjort: Vinneren av gruppa møter en annen gruppevinner i et omspill om VM-plassen.

- 2-2 mot Nederland er jeg veldig godt fornøyd med. Nå har vi dem i kne, kommenterte Landsem etter kampen.

Sjekk Wikipedias side for Norges gruppe her(ekstern lenke)

Forferdelig start
Kampen åpnet med nederlandsk 1-0-scoring etter bare to minutter, men like etterpå utlignet Isabell Herlovsen for Norge.

Vikestads fantastiske 2-1-scoring kom like etter hvilen, men det var Anouk Dekker og Nederlands tur til å svare denne gangen. Utligningsmålet kom ti minutter før slutt, men hindrer altså ikke Norge i å være i førersetet i gruppen.

I de tre siste kampene møter Norge Hviterussland (5-0-seier i første kamp), Slovakia (1-0-seier) og Makedonia (14-0-seier).

- Slovakia blir nok tøffest, men Hviterussland skal vi heller ikke kimse av. De fikk poeng mot Nederland. Vi må være i slag, konstaterte Landsem.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken