Jerv-Skeid 3–2

LEVERMYR (Nettavisen): Arne Sandstø ga debuten fra start til Samuel Pedro etter to solide innhopp mot Ranheim og Åsane i de to første serierundene. Utenom det kjørte Jerv-treneren samme åpningsrekke som tok med årets tre første poeng hjem fra Åsane sist helg.

Som ble en cocktail kraftig nok til at Skeid til slutt ble slått da Jerv kunne feire årets første serieseier på Levermyr.

Etter en første omgang, der Jerv lenge kunne føle seg ranet, endte det med hjemmeseier 3–2. Grimstad-lagets oppfølger av seieren borte sist serierunde, gjør at Jerv har tatt seks av ni mulige poeng så langt i 2023-sesongen.

Pedro scoret tre – etter at Peter Wilson var nest sist på alle. Det var 26-åringens skade i sluttminuttene alle snakket om etter kampen på Levermyr.

– Peter går over ende og får en smell eller vridning i et kne. Vi vet ikke så mye mer utover at han sier han har vondt. Derfor får vi han fraktet til sykehus for å få det sjekket ut. Vi vet nok mer etter hvert, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Jerv-dominans

Allerede etter et minutt fikk Levermyr-publikumet en forsmak på det som skulle komme, da Pedro svirret rundt med sin back ute til venstre. Innlegget gikk rett gjennom en Skeid-boks i full panikk.

Portugiseren, med en hyler av en redusering i 1-2-tapet mot Ranheim, og målgivende pasning borte mot Åsane, ga seg selv den ultimate 22-årsgave to dager på forhånd.

Bendik Rise mistet ballen inne på egen banehalvdel. Peter Wilson vendte opp, og fant Samuel Pedro, som via støvelen til Per-Magnus Steiring, plasserte avslutningen utakbart i lengste keeperhjørne etter seks minutters spill.

Da hadde Wilson allerede hatt to sjanser til å sprette nullen, men Skeid-målvakt Nilsen fikk slått unna den løse avslutningen borte ved stolperota.

Rise tok sin revansje ti minutter senere. Sunnmøringen slo en fantastisk 30 meters pasning i bakrom på Buduson. Skeid-spissen fant angrepsmakker Hoven, som bredsidet inn utligningen. 1–1 i det kvarteret ble rundet på et Levermyr dekket i sol.

Det skulle bli omtrent det eneste gjestene klarte å melde av spørsmål til Øystein Øvretveit de første 45 minuttene i Grimstad.

Les mer:

Dobbel Pedro

Målet satte virkelig fyr på hjemmelaget, som banket på mot Skeid-målet. På få minutter var både Wilson, Sandberg og kaptein Wichmann Andersen marginer unna ledermålet.

Etter 25 minutter spilte Fernandes opp Torje Wichne inne i boksen, som ble tråkket på av Fredrik Vinje. Etter noen sekunders betenkningstid pekte dommer Jørgen Haugen på straffemerket. Peter Wilson leverte dog et av sine svakeste straffer, og Simen Vidtun Nilsen fikk en enklere oppgave enn ventet med å redde forsøket fra ellevemeteren.

Skeid var dog ikke ferdige med å dele ut gaver på Levermyr, og Gyedo dro på seg balltap inne i egen boks. Der hogg Wilson til som gjedda i sivet. Spissen reparerte litt av straffemissen ved å servere Jervs nummer 11 på blank Skeid-kasse. Samuel Pedro takket for den andre målgivende pasningen fra Wilson ved så sette sin Jerv-scoring nummer tre for sesongen.

Det var alt annet enn ufortjent i det kampuret viste pause.

Les mer:

Skeid yppet seg

Sju minutter inn i den andre omgangen serverer Ugland to-målscoreren med et hardt overlegg, som Samuel Pedro bare var en halvdårlig treff unna å ekspedere direkte i nota.

Det trodde nok de fleste var starten på en Jerv-offensiv som skulle ha flere scoringer i seg.

Gard Holme svarte med et dobbeltbytte, da Erik Nordengen og Florind Lokaj kom på i det kampen stanget i timen spilt. Skeid-treneren måtte supplere med bytte nummer tre rett etter. Henning Andresen erstattet midtstopper Fredrik Flo, som fikk en Samuel Pedro i fart rett i fleisen.

Les mer:

De 1 657 på tribunene satte kaffen lettere i vrangstrupen da Kristoffer Hoven og Johnny Buduson litt ut av intet fikk to tette muligheter nesten alene mot Øvretveit, men sisteskansen avverget liggende uten de store problemene.

Yppingen fra oksene provoserte fram tilsvar.

Først så snublet Wilson seg nesten hele veien gjennom Skeid-forsvaret. Deretter tok Pedro på seg servitørfrakken, og prøvde en servering til sin store velgjører så langt i kampen. Gjestene fikk beinet ballen unna til corner, rett foran gapet på en målsulten Wilson.

I stedet skulle Skeid klore seg fast og gjøre det spennende helt ut.

– Vi må være mer effektive og nøyaktige på siste tredjedelen, og score på straffespark for å få kampen inn i vårt spor. Dette er Obos, og det er sjelden man klarer å kvitte seg med motstanderen tidlig, sier trener Arne Sandstø.

Magisk punktum

Der Skeid-innbytter Maxwell Effiom ble spilt i bakrommet bak Jervs midtstoppere, men møtte bokstavelig talt veggen i en utrusende keeper Øvretveit. Gjestene skrek seg hese på rødt kort og straffespark, men fikk liten forståelse av dommertrioen.

I stedet klatret Samuel Pedro til topps på toppscorerlisten i Obos-ligaen med sin tredje scoring for dagen. Portugiseren ble ikke uventet kåret til Jervs beste spiller av Nettavisens lesere.

Jerv kontret ved Wilson, som satte opp Samuel Pedro. Resten var ren fotballmagi.

Portugiseren tok med seg ballen, la kula rolig over på høyre, før 21-åringen curlet den i bue over keeper Nilsen i lengste tomme hjørnet.

– Det var fantastiske pasninger fra Peter Wilson, og hans store ære at jeg fikk tre mål i dag. Han er en veldig god spiller og vi fungerer godt sammen. Tre poeng var det viktigste i dag, men jeg er selvsagt veldig glad for målene mine. Den siste er slik jeg elsker å avslutte, der jeg får lagt ballen til rette på høyrefoten, sier dagens store Jerv-spiller Samuel Pedro.

Langt på overtid gikk så Peter Wilson over ende i en duell med en Skeid-spiller. Spissen ble liggende med tydelige smerter og måtte fraktes av banen.

Helt på tampen reduserte Ulrich Ness til 2–3 med en avslutning som skiftet endring. Nærmere kom ikke oksene.

Se vurdering av spillerne under: