Scoret i hjemmedebuten

Dwight Yorke kostet bare en brøkdel av hva Emile Heskey gjorde, men med scoring i hjemmedebuten har han bevist at han kan bli en langt bedre investering enn spissmakkeren.

18.09.04 20:28

BIRMINGHAM – CHARLTON 1-1: Mens Charlton fortsetter å plukke poeng jevnt og trutt, har Birmingham slitt mer. Storinvesteringen(e) – les Emile Heskey - til manager Steve Bruce har foreløpig ikke levert varene, og klubben ligger faretruende nært den fryktede nedrykksstreken. Charlton, uten et eneste poeng på bortebane i ligaen før oppgjøret på St Andrews, var før sesongen et lag som Birmingham var forventet å spille av banen, men det ble så langt fra tilfellet.

I et dramatisk oppgjør, hvor Damien Johnson ble utvist etter å ha fått sitt andre gule for dagen da han hektet Jonatan Johansson, tok Charlton ledelsen tidlig i andreomgangen. Den gamle Liverpool-spilleren Danny Murphy la inn fra høyresiden, Birmingham-keeper klarte på uforståelig vis å la ballen gå videre til Luke Young, som hadde en enkel oppgave med å bredside inn 1-0 til bortelaget.

Men redusert til ti mann gjorde manager Bruce et genialt dobbeltnbytte som skulle snu kampen. David Dunn og den gamle målmaskinen Dwight Yorke kom inn, Charlton ble presset bakover, og da Muzzy Izzet slo en presis corner fra høyresida, raget Yorke høyest av alle, og stanget inn 1-1 – akkurat slik han brukte å gjøre i sine glansdager i Aston Villa, Manchester United og Blackburn.

Første for Birmingham
Målet var hans første for sesongen (men hans 133. ligamål i karrieren!), og en hyggelig start på St Andrews hvor han kom for rundt tre millioner norske kroner på den siste dagen overgangsvinduet.

Det var heller mer enn hva Birmingham fortjente, og faktisk kunne de ha sneket til seg seieren like før slutt da Izzet hadde nok et farlig innlegg, men Dean Kiely fikk ryddet opp i siste liten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag