SVEITS – KAMERUN 1-0:

Det ble en spesiell stund for Sveits-angriper Breel Embolo (25) da han scoret mot sitt eget fødeland, Kamerun, i VM.

Spissen ble satt opp av Xherdan Shaqiri og hadde en enkel oppgave med å sette inn 1–0 til de røde. Men det ble ingen euforisk feiring av Embolos første VM-mål noen gang. Spissen valgte nemlig å droppe feiringen av respekt for landet han har så tett tilknytning til.

I stedet så man en tydelig preget Embolo jobbe mot tårene som trengte på.

Les også: Forbløffet Eriksen: – Hva fa*n foregår her?

Kamerun-sjanser

Selv om Sveits endte opp med å vinne 1-0, var kamerunerne vel så imponerende i torsdagens oppgjør.

Sveits trillet ball, men det var de grønnkledde fra Sentral-Afrika som skapte flest sjanser i den første omgangen. Bayern München-spiller Eric Maxim Choupo-Moting og Brentford-angriper Bryan Mbeumo hadde hver sin mulighet, men ingen av de fikk ballen i nota.

Mot slutten av omgangen kunne, og kanskje burde, Manuel Akanji stanget Sveits foran. Headingen ble dog for svak, og det var målløst til pause.

Les også: VM-spiller fraktet ut av Qatar i all hast: –⁠ Han har indre blødninger

Involvert Shaqiri

Etter hvilen løsnet det for Sveits, da Shaqiri fant en totalt umarkert Embolo inne i feltet. Spissen hadde få problemer med å score.

Shaqiri har nå vært involvert i tolv av Sveits sine 24 scoringer de siste fire mesterskapene, med fire mål og åtte målgivende pasninger.

En drøy time ut i kampen vartet sveitserne opp med et omtrent identisk angrep som på scoringen, men Ruben Vargas avsluttet for svakt, og Andre Onana reddet.

Flere mål kom ikke, tross en enorm mulighet for innbytter Haris Seferovic like før slutt, og Sveits vant kampen 1-0.

Brasil og Serbia er de to andre lagene i gruppe G. De møtes klokken 20.00, torsdag. Kampen sendes hos NRK, og du kan følge den direkte hos oss i Nettavisen.

Les om alle hendelser i kampen her: