RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Scoret på brassespark i debuten

Sist oppdatert:
Aalesund lekte seg videre i Europaligaen, og det på ytterst vakkert vis.

AALESUND - TIRANA 5-0
Sammenlagt 6-1:
Aalesund spilte torsdag hjemmekamp i Europaligaen, der Tirana var motstander.

Kjetil Rekdals menn hadde spilt 1-1 i første kamp, og hadde med det et godt utgangspunkt før hjemmekampen på Color Line Stadion.

Full kontroll
Aalesund hadde full kontroll i første omgang, og Tirana skapte knapt en eneste målsjanse. Rettt før pause sendte også Michael Barrantes hjemmelaget i føringen, da han banket ballen i mål fra 25 meter på vakkert vis.

Etter hvilen våknet hjemmelaget for fullt.

Tre minutter ut i andre omgang kom kampens andre scoring, og nok en gang var det Aalesund som fant veien til nettmaskene.

Jo Nymo Matland slo et frispark inn i feltet, der Daniel Arnefjord sto klar til å sette den i mål fra kort hold. Svensken sleivet i stedet ballen videre til Jonatan Tollås Nation, som sendte ballen i mål fra ti centimeter. 2-0 til Aalesund.

Det var aldri noen tvil om at hjemmelaget skulle hale seieren i land, og etter 64 minutter økte debutanten Leke James ledelsen til 3-0. Det skjedde på usedvanlig vakkert vis.

Brassespark
Tremaine Stewart chippet inn til James, som sto på 16-meteren og dempet ballen med brystet, for deretter å kaste seg opp i luften for å ta brassespark. Brassesparket var fantastisk utført og gikk inn via stangen bak en sjanseløs keeper.

- Jeg er god på brystet, og de ventet nok at jeg skulle dempe den ned for å ta den med meg. I stedet valgte jeg å dempe den opp og å prøve et brassespark, sier 19-åringen til smp.no etter kampen.

- Det var utrolig deilig å få mål i debuten, ikke minst på den måten, fortsetter han.

Drøye ti minutter senere satte James inn sitt andre for dagen, da han bredsidet inn en pasning fra Christian Myklebust for kort hold. Dermed sto det 4-0 til Aalesund.

Tremaine Stewart ville også tegne seg på scoringslisten, og det gjorde han syv minutter før slutt. Midtbanespilleren fikk stå alene på 14 meter og banke til. Denne gang gikk ballen inn via krysstanga. For noen mål publikum fikk servert på Color Line Stadion denne torsdagskvelden.

Flere mål ble det ikke i Aalesund, og nå møter de APOEL fra Kypros i tredje kvalifiseringsrunde i Europaligaen. APOEL vant 3-0 sammenlagt mot Senica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere