Gå til sidens hovedinnhold

Scoret på overtid

Tyskland ble reddet av en 33 år gammel innbytter ett minutt på overtid mot Polen.

LES OGSÅ:Spansk samba
SE OGSÅ:VM i bilder
VM-drama på overtid:Essediri unngikk tap

TYSKLAND-POLEN 1-0: Tyskland skapte en haug med sjanser mot Polen, men uten at man så ut til å få uttelling. Tyskland polskfødte spisser, Lukas Podolski og Miroslav Klose, hadde begge et par store sjanser hver i 1. omgang, men enten bommet de på mål, eller så stod Polens keeper i veien.

Komplett kampfakta og spillerbørs her.

Da Polen fikk en uheldig utvisning i 2. omgang festet tyskerne et realt grep om kampen, men de fleste ga nok opp da en tysk dobbeltsjanse i 90. minutt gikk to ganger i stolpene.

Ett minutt på overtid løsnet det likevel.

Byttene avgjorde
Innbytter Oliver Neuvile løp perfekt på et innlegg fra en annen innbytter, David Odonkor, og klarte det ingen av lagkameratene hadde klart tidligere i kampen.

- Begge er kjappe, og det var nettopp det vi ønsket - at fart skulle skape mer liv i matchen, sier trener Jürgen Klinsmann.

- Jeg hadde vel litt flaks, men vi fortjente det, sier Neuville selv.

Dermed kunne 66.000 tilskuere på tribunene slippe jubelen løs. Tyskland står nå med to seirer, og er så godt som klare for sluttspillet. For Polen kan VM være over allerede torsdag. Vinner Ecuador mot Costa Rica, er Ecuador og Tyskland garantert sluttspills-plass i gruppa, mens de to andre kan reise hjem.

- Det er forferdelig. Målet på overtid ødela VM-sjansene våre, sier Polens trener, Pawel Janas.

Onsdag så det imidlertid lenge ut som om Polen kunne stjele ett poeng. Celtic-keeper Artur Boruc viste at det var en grunn til at Liverpools Jerzy Dudek ble vraket til VM-troppen. Han vartet opp med flere kjemperedninger, godt hjulpet av et godt stopperpar foran seg.

Ballack bedre og bedre
Det tyske laget varierte derimot mye. Michael Ballack ble bedre og bedre desto lengre kampen varte, og venstreback Philipp Lahm leverte nok en strålende prestasjon. Viktige spillere som Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose og Lukas Podolski skuffet imidlertid stort. Schweinsteiger lyktes med lite, Klose jobbet og slet, men misbrukte de sjansene han fikk, mens man kun så Podolski de to gangene han misbrukte kjempesjanser.

Her kan du se utviklingen i kampen minutt for minutt.

Det mest positive for Tyskland var kanskje at forsvaret virket hakket bedre mot Polen enn under kampen mot Costa Rica. Det lover godt foran fortsettelsen. Vinner Tyskland gruppa si venter nummer to fra England og Sveriges gruppe i 8.delsfinalen. Skulle de bli nummer to venter vinneren av Englands gruppe.

Men kanskje spiller det ingen rolle. Som Gary Lineker oppsummerte for noen år siden:

- Fotball er et spill med 22 mann på banen, og hvor Tyskland alltid vinner til slutt.

Akkurat som mot Polen.

Les også:TV 2 Nettavisens vurdering av gruppa.
Les også:TV 2 Nettavisens presentasjon av Polen: Stoler på Henkes arvtaker
Les også:Miroslav Klose - målmaskinen

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg