RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søderlund - Jeg filmet ikke

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Alexander Søderlund føler seg misforstått.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det så lenge ut til at landslagskampen mellom Norge og Slovenia ville ebbe ut i et uavgjortresultat tirsdag kveld.

Men like før kampslutt valgte Drillo å sette inn Alexander Søderlund for Tarik Elyounoussi. Innbytteren skaffet Norge et straffespark tre minutter på overtid, noe som resulterte i at John Arne Riise kunne sette inn seiersmålet fra krittmerket.

- Det var riktig å legge seg
Spørsmålet mange stilte seg etter kamp var imidlertid om straffesparket var riktig idømt. Søderlund innrømmer at han ikke hadde levert voldsomme protester om dommeren hadde vinket spillet videre.

- Jeg snek meg forbi en uoppmerksom forsvarsspiller og fikk en liten kakk, og det var nok til å falle, fortalte Søderlund til Nettavisen etter kampen.

- Var det riktig å dømme straffe?

- Det kan godt hende den var billig, men den var viktig. Det er kjekt å kunne bidra litt. Jeg kunne stått på beina, men det var det rette å gjøre, sier Søderlund.

- Det rette å gjøre?

- Ja, sier Søderlund og smiler.

- Jeg er veldig sterk motstander av filming
Landslagssjefen hadde ikke sett episoden i reprise da Nettavisen møtte Drillo på landskamparenaen dagen etter seieren mot Slovenia, men forteller at han vil snakke med Søderlund om episoden.

- Jeg må snakke med han rundt den episoden. Hvis ingen hadde vært borti han og han bare legger seg ned for å få straffe er saken litt annerledes. Her er det tydelig kontakt og at han faller litt lett kan jo diskuteres, forteller Drillo til Nettavisen og legger til:

- Jeg er stadig veldig sterk motstander av filming, og det står jeg ved, avslutter landslagssjefen.

- Jeg filmet ikke
Etter at Drillo gikk ut til pressen og fortalte at han ville snakke med Søderlund om straffesituasjonen sendte fotballforbundet ut en pressemelding der landslagsspissen avviste at han filmet seg til straffespark mot Slovenia.

- Jeg fikk et spark på leggen, og selv om straffen ikke var soleklar, var det aldri filming fra min side, sier Alexander Søderlund til fotball.no.

Han føler seg misforstått ettersom noen medier har tolket hans uttalelser i den retning.

- Det har jeg aldri sagt, og det gjorde jeg heller ikke. Men jeg sa at jeg kunne antagelig ha klart å stå på beina. Det gjorde jeg ikke, for han hindret meg, og jeg ble sparket ned. Ikke brutalt, men nok til at jeg ikke kunne fullføre løpet. Dermed mente dommeren at det var straffe, sier Søderlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere