Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se - en levende vegg!

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Jonas Hiller torturerte Canada. Neste oppgave: Norge.

CANADA - SVEITS 3-2 (etter straffer): Giganten Canada er den klare favoritten til å ta OL-gull i ishockey i Vancouver, og stiller med sitt kanskje sterkeste landslag noensinne. I perioder så det også slik ut, i den andre gruppespillkampen, hvor Sveits sto for motstanden.

Etter 8-0-seieren mot Norge møtte imidlertid Canada nettopp det - motstand.

Pepret med skudd
Sveits har noe Norge ikke har, nemlig en målvakt i National Hockey League (NHL). Jonas Hiller (28) signerte nylig en monsterkontrakt med Anaheim Ducks verdt 108 millioner kroner over fire sesonger, og spilte som en levende vegg mot det kanadiske stjernegalleriet.

Hiller ble pepret med 17 skudd bare i første periode, ytterligere 10 i den andre og 18 i den tredje. Dany Heatley og Patrick Marleau var de eneste som klarte å overliste den sveitsiske målvakten, som ellers vartet opp med den ene praktredningen etter den andre og virkelig torturerte Canada.

Sveits spilte godt nok til å score to mål selv, og til slutt måtte lagene ut i straffekonkurranse for å kåre en vinner og dele ut topoengeren.

Crosby - selvfølgelig
Jonas Hiller stoppet Sidney Crosbys finte, Jonathan Toews' skudd og Ryan Getzlafs forsøk på å slå tunnel, mens Canadas stjernekeeper Martin Brodeur avverget forsøkene til Hnat Domenichelli, Romano Lemm og Roman Wick. Dermed måtte lagene ut i ekstrarunder, og Canadas trener Mike Babcock valgte igjen å sende Sidney Crosby utpå.

Et klokt valg, skulle det vise seg.

Denne gang droppet den 22 år gamle Pittsburgh-stjernen å forsøke å finte ut lynraske Hiller, og skjøt i stedet et knallhardt og velplassert skudd som passerte sveitseren under spaken. Martin Pluss var nødt til å score for Sveits, men også han ble stoppet av Brodeur.

Se kampfakta her (ekstern lenke)

Fordel Sveits
Canada fikk dermed med seg de to poengene, som man før kampen nærmest tok for gitt, men som man virkelig måtte slite for. Sveits fikk ett poeng for innsatsen og tar dermed tredjeplassen i gruppen med uavgjort eller bedre mot Norge i siste gruppespillkamp.

- Jeg visste at jeg måtte spille veldig bra, og jeg er glad for at jeg klarte det. Det er bare så synd at vi ikke fikk mer enn ett poeng, sa Jonas Hiller til Sveriges Television etter kampen.

- Er dette den beste kampen du har spilt?

- Å, jeg vet ikke. Det kommer nok til å bli en av de mest minneverdige, konstaterte 28-åringen.

USA leder gruppa med full poengpott etter at to av tre runder er spilt av det innledende gruppespillet. Canada mistet ett poeng siden de først tok Sveits etter straffer. Sveits har ett poeng og Norge null før lagene møtes i siste runde. De tre gruppevinnerne går sammen med den beste gruppetoeren videre til kvartfinalene, mens de resterende åtte lagene møtes i en utslagsrunde som vil avgjøre hvem de fire siste kvartfinalelagene blir.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!