RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se - han snakker!

(FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tom Nordlie akter å fortsette trenerkarrieren. Men han takker ikke ja til hvilken som helst klubb. LES OGSÅ: Endelig smiler DoffenLES OGSÅ: Slik spilles kvartfinalene

START - BRANN 3-1:

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): Etter at Tom Nordlie fikk sparken som Start-sjef forrige fredag, har den vanligvis så snakkesalige treneren hold kjeft.

Men torsdag snakket omsider Nordlie. Sammen med sin familie var han til stede på Kristiansand stadion for å følge sine tidligere disipler i Start mot Brann i cupen.

- Den største forskjellen med å sitte på tribunen er at jeg ser mye bedre. Og nå trenger jeg ikke å analysere alt som skjer i kampen, sier Tom Nordlie med glimt i øyet i sitt første møte med pressen siden exiten som Start-trener.

Men han blir raskt alvorlig. Han legger nemlig ikke skjul på at den siste uken har vært tung.

- Alle sier at Tom Nordlie er så sterk at han takler dette. Men jeg skrev jo nettopp under på en treårskontrakt, og¿

Nordlie stopper opp. Han vil ikke være med på å skittslenging i mediene.

- Har prioritert familien
- Jeg har prioritert familien min den siste tiden. Som trener kan du fort skifte arbeid, men samværet med familien har du alltid, sier han.

- Hvorfor ventet du så lenge med å uttale deg til media?

- Hmmm¿ For å svare litt retorisk. Hva ville du gjort, svarer Nordlie.

Nordlie er for tiden i forhandlinger om en sluttpakke med Start. Ifølge flere medier ønsker han lønn ut sesongen 2008.

- Det som har irritert meg i denne prosessen, er at når en avis har meldt noe om meg, så blir det klippet i alle nettaviser rundt omkring. De ulike mediene er raske med å slå fast at om en annen avis har meldt noe, så stemmer dette. Men de sjekker ikke opp før de bringer nyheten videre, er alt Nordlie vil si om spekulasjonene rundt det økonomiske oppgjøret med Start.

- Ikke ja til hva som helst
- Tror du på en løsning med tanke på sluttpakken med Start?

- Vel, tro kan en gjøre i kirken. Men jeg har selvsagt et håp, konstaterer Nordlie, og setter punktum for teamet.

Nå ser han frem til noen etterlengtede friuker. Men Nordlie vil tilbake som trener.

- Jeg føler jeg har en såpass solid CV og trenererfaring at jeg ønsker å fortsette som trener. Men jeg kommer ikke til å takke ja til hva som helst. Skal jeg fortsette som trener, må klubben og tidspunktet klaffe perfekt, sier han.

- Har du fått noen trenertilbud allerede?

- Det kan hende, svarer en kryptisk Nordlie på spørsmål fra TV 2 Nettavisen.

- Fra både norske og utenlandske klubber?

- Det kan hende, det også, gliser Nordlie, uten å være villig til å si noe mer konkret om de henvendelsene han har mottatt de siste dagene.

- Savner spillerne
Nordlie møtte pressen i pausen under Starts oppgjør mot Brann, og var mektig imponert over mannskapet han ledet til sølv i Tippeligaen i fjor presterte.

- Spesielt var det bra scoring av David Nielsen. En god enkeltmannprestasjon. Det var derfor jeg og klubben hentet ham til Kristiansand i sin tid, oppsummerer han.

- Men det er klart, når jeg sitter her, så savner jeg spillerne. Når du har jobbet så lenge over tid med en spillegruppe, blir du både glad og godt kjent med spillerne, legger Nordlie til.

Han er blitt kalt både krevende og dårlig til å samarbeide med det øvrige trenerteamet. Den fargerrike treneren har fått med seg kritikken – men nekter å svare med samme mynt.

- Det som folk har sagt, får stå for deres regning, rekker Nordlie å si før dommeren blåser i gang andre omgang av cupkampen på Kristiansand Stadion.

Det blir neppe det siste vi hører fra Nordlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere