Se – en svensk gullgutt!

Foto: Reuters/Scanpix

Fra ski-VM reiste svenskene hjem uten en eneste gullmedalje, og innendørs-EM i friidrett åpnet trått. Lørdag kom det endelig et gedigent lyspunkt.

07.03.09 20:04

Da løp nemlig Johan Wissman inn til et overlegent gull på 400 meter i Torino. Plutselig var mannen som lenge har liknet den evige toer gullgutt. Ikke rart hovedpersonen smilte bredt etter den usedvanlig etterlengtede triumfen.

– Jeg satset offensivt. Det var bare å presse seg fram i teten etter 200 meter. Jeg løp som i trance, sa Wissman til svensk TV4 etter gulløpet.

Ved passering etter 200 meter ledet han foran rumenske Ioan Vieru og hjemmefavoritten Claudio Licciardello. De fleste i innendørshallen i Torino skrek sitt håp fram – men måtte se at en liten og lynrask svenske knep den gjeveste medaljen.

Evig toer
I siste sving var Johan Wissman i en egen klasse – og på oppløpet hadde han distansert konkurrentene med flere meter. Dermed fikk den tidligere spesialsprinteren sitt svært så etterlengtede gull. 26-åringen fra Helsingborg har plukket andreplasser på rekke og rad i internasjonale mesterskap de siste årene.

Både i innendørs-VM i Barcelona i 2004, EM i Gøteborg 2006 og innendørs-VM i Valencia i fjor ble han sølvmedaljør.

Lørdag kveld fikk han endelig høre «Du gamle, du fria».

– Det skal bli ganske godt, smilte Wissman.

Han løp under 46 sekunder for første gang i karrieren i finalen. Vinnertiden lød på 45,89. Hjemmefavoritt Licciardello var andremann på 46,32. Det er utklassing.

Eneste gull?
Wissmans gull var Sveriges 51. medalje i et innendørs-EM. 19 av dem har vært gull.

Kanskje skal svenskene prise seg lykkelig over at 26-åringen innfridde lørdag. Bak Wissman ser det nemlig stygt ut med tanke på medaljer i årets mesterskap.

Sverige, som har kommet hjem med solide medaljefangster fra samtlige innendørs-mesterskap de siste årene, har få medaljekandidater i sving denne gangen. Enkelte har allerede mislyktes. Som høydehopperen Linus Thörnblad. Han kom ikke gjennom kvalifiseringen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.