*Nettavisen* Sport.

Se alle målene her

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Det ble scoret 18 mål i den 7. serierunden. 14 av målene er scoret av utlendinger. Se alle scoringene på FXTV.

19.05.06 15:37

Trykk «play» i ruten over for å se målene.

TV 2 Nettavisen vurderte fredag de utenlandske nykommernes innsats i Tippeligaen. Og selv om noen av de nye fjesene fik karakteristikken flopper, er det nok av profiler med fremmed pass som setter sitt preg på den norske serien.

I den sjuende serierunden ble det scoret 18 mål. Øyvind Storflor, Lars Iver Strand, Kristofer Hæstad og Marius Johnsen er de eneste norske spillerne som har scoret. Det startet med Michael Mifsuds fulltreffer på Ullevaal fredag, og fortsatte med den ene scoringen etter den andre lørdag.

Abonnenter på web-tv kan se alle kampene direkte på FXTV. Scoringene er imidlertid gratis, og blir lagt ut bare få minutter etter at de har kommet.

Sandefjord - Brann 0-2:
Les saken:Mjelde hvilte helten
Les saken:- Det er Charlie som gjør sånt

Brann er fortsatt ubeseiret etter lørdagens 2-0-seier borte mot Sandefjord. Hjemmelaget ville ha frispark da Kristjan Sigurdsson pirket ballen i mål etter en duell mellom Migen Memelli og Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. 2-0-målet var imidlertid ikke omdiskutert. Charlie Miller dundret ballen i mål etter corner fra Martin Andresen. Brann er på andreplass i Tippeligaen, to poeng bak Lillestrøm.

HamKam - Start 2-2:
Les saken:- Tippeligaen er en dødballorgie
Les saken:Frykter VIF-kampen ryker
Les saken:Tabbet seg ut i comeback
Les saken:Frykter langt Rønningen-avbrekk

Start var på full fart mot nok et tap da Marius Johnsen headet ballen over en fullstendig feilplassert Svein Inge Haagenrud i HamKams mål. Dermed ble det 2-2 og ett poeng på kristiansanderne. Haagenrud hadde like før kommet inn for en skadet Ivar Rønningen. Kristofer Hæstad scoret Starts første mål, mens Markus Ringberg og Ramiro Corrales scoret for HamKam.

Molde - Fredrikstad 4-0:
Les saken:- Vi er avhengig av talentene
Les saken:Endelig for Friend

Han ble omtalt som en avslutter av internasjonalt format, men Rob Friend måtte vente til sjuende serierunde før han fikk nettsus. Mot Fredrikstad scoret kanadieren to ganger da Molde vant 4-0. Madio Konate og et straffespark av Matej Mavric scoret Moldes to første mål, før Friend overtok scoringsansvaret i andre omgang. Les alt om kveldens kamper på side 235.

Odd Grenland - Lyn 2-1:
Les saken:- Som å avgjøre en VM-finale
Les saken:«Reservekapteinen» tok ansvar

Med Tommy Svindal Larsen utestengt, fikk Per Nilsson kapteinsbindet. Han takket for tilliten med å bli matchvinner med et fantastisk skudd i det tilleggstiden var i ferd med å renne ut på Odd stadion. Scoringen hans gjorde at Odd Grenland vant 2-1 og påførte Lyn deres andre strake tap. Magnus Powell scoret for Lyn, mens Fernando de Ornelas sto for Odds første mål.

Stabæk - Viking 1-1:
Les saken:Borte bra, hjemme verst
Les saken:Uavgjort igjen for Stabæk
Les saken:Bedre enn fryktet for Ødegaard

Stabæk sliter med å avgjøre kamper på hjemmebane. 1-1-kampen mot Viking var den fjerde uavgjortkampen på Nadderud denne sesongen. Viking ledet 1-0 etter scoring av Peter Kovacs. Stabæk kom tilbake og Veigar Pall Gunnarsson headet inn 1-1 ti minutter før pause. Dette var islendingens femte mål i år, like mange som lagkamerat Daniel Nannskog.

Tromsø - Rosenborg 1-1:
Les saken:Høgmo avviser krise-snakk
Les saken:Tromsø bort fra bunnen

Tromsø klarte ikke å holde på ledelsen mot Rosenborg, men "Gutan" overlot tabellbunnen til Vålerenga. Med uavgjort 1-1 mot trønderne, klatret de forbi Vålerenga på flere scorede mål. Lars Iver Strand hadde en stor dag på Tromsøs midtbane, og det var han som også ga dem ledelsen etter et kvarter. Øyvind Storflor sørget for at det ble poengdeling med en kanon etter 65 minutters spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag