RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se argentinerne sparke

Sist oppdatert:
Er Almeyda og Flores gull eller gråstein? Døm selv. Se video fra treningen

(iOslo.no) Store forventninger, og en viss dose skepsis var knyttet til tisdagens Lyn-trening. Søndag landet Lyns to nyanskaffelser fra Argentina, Matias Almeyda og José Oscar "Turu" Flores, på norsk jord, og tirsdagen var første gang de to skulle spille med norsk ball.

iOslo.no fulgte treningen. Og ble ikke umiddelbart overbevist.

10.45: Treningen er i gang. To runder med lett jogging rundt banen, og argentinerne holder ikke uventet tritt i det lave tempoet. Men mer spesifikk oppvarming byr på større problemer for Flores. Det virker nesten som han er ute av stand til å hinke, og hvert steg er mer enn middels sirupsseigt. Etter søramerikansk vane tøyer begge lenge og vel. Men er det kanskje alderen?

11.00: Diverse teknisk trening. Pass - mottak - pass i forskjellige varianter. Almeyda viser god kontroll på kula, og avslører at han har holdt seg i god trening de siste månedene. Flores virker tung og utrent, selv om han etter sigende skal ha slanket seg sju kilo. Ned fra 90, men 83 kilo er fremdeles i meste laget for en middels høy spiller. Flores er andpusten etter fire korte spurter fram og tilbake mellom markørene.

Men begge spillerne har god kontroll på hodespill, og på tekniske øvelser med heading holder de to bra tritt med Lyns etablerte spillere.

11.35: Fire mot fire. Almeyda viser seg svært bevegelig, og blir ofte valgt som spillalternativ. Han beveger seg lett og smidig, og har lure pasninger og god teknikk. Makker Flores blir mest stående som vokst fast, og har bare unntaksvis kontakt med ballen. Viser lite av teknikken han etter sigende skal ha, og virker igjen tung og tett. Fra sidelinjen kommenteres det tørt: «- Han der hadde ikke holdt til tredje divisjon engang».

11.55: Innleggstrening og avslutninger. Det er mange, både av Lyns unggutter og den eldre garde som imponerer mer enn argentinerne. Jo Tessem dundrer ballen utagbart til side for Gustafsson to ganger på hel volley, og det er kanskje hans plass som står mest i fare med Almeydas inntreden. De to virker på sin side å være uvenner med høye baller, og det er sjelden Lyn-keeperen får noe vanskeligere å jobbe med. Allikevel viser Flores det som trolig er hans største styrke. På hodet kan argentineren bety hodebry for Eliteseriens forsvarsrekker. Men da gjelder det å klare å komme seg til scoringsposisjon.

Magnus Powell er en av Lyns spisskandidater. Om Flores får orden på sideflesket kan svensken fort bli forvist til benken. Men Powell er ikke pessimist.

- Gøy å se dem. De er store spillere som har produsert veldig gode resultater på fotballbanen tidligere, så det er fantastisk morsomt å se dem. Almeyda er utrolig kjapp, så det blir spennende det her, sier han til iOslo.no.

- Du snakker om Almeyda, hva med Flores?

- Flores har en lenger vei å gå enn Almeyda, og ser litt tyngre ut. Men dette er fullblodsproffer som har vært ute i Europa, og de står på her hele tiden på treningen, og er blide og fornøyde, så de blir en styrke for oss, sier Powell.

- Hva tror du om konkurransen på spissplassen?

- Nei, den blir tøff.

- Skal du kjempe?

- Ja, det er klart. Men er han (Flores) bedre, så får han spille, sier Powell.

Tror du Almeyda og Flores lykkes i Lyn? Diskutér nedenfor!

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere