*Nettavisen* Sport.

Se Barton-stuntet «hele verden» ler av

Foto: Skjermdump

Bråkmakeren viste seg fra en ny side.

27.11.12 13:24

I sommer forlot den omstridte midtbanespilleren Joey Barton engelsk fotball og signerte for den franske klubben Marseille.

Barton hadde gjentatte ganger havnet i bråk på balløya, og et nytt miljø var kanskje ingen dum idé for bråkmakeren. I England spilte Barton for klubber som Manchester City, Newcastle og QPR, men kom på kant med både medspillere og ledere i alle klubbene.

Midtbanespilleren har også vært involvert i flere voldsepisoder og har måttet tåle mye kritikk for sitt oppfarende vesen.

Fransk aksent
I tillegg har 30-åringen også vært svært åpen på nettsamfunnet Twitter, noe som har ført til både bøter og straff fra det engelske fotballforbundet.

Nylig fikk Barton sine første ligakamp for Marseille i Ligue 1, og etter kampen viste den kontroversielle spilleren at han også har en god porsjon humor.

I intervjuet etter kampen vartet han nemlig opp med en fransk aksent, da han ble intervjuet på pressekonferansen. Opptaket har selvfølgelig gått sin seiersgang på internett.

(saken fortsetter under videoen)

På Twitter har videoen av Barton blitt en stor snakkis og tirsdag ettermiddag trendet Barton - det vil at han var blant de temaene som var mest diskutert på nettstedet.

TV-kanalene fikk også med seg opptrinnet og Sky Sports-anker Kirsty Gallacher brast ut i latter og gjemte ansiktet bak en papirbunke da innslaget ble sendt mandag

Det hjalp heller ikke at medanker Jim White vartet opp med sin helt egne tolkning av fransk aksent på lufta.

«Allo! Allo!»
Like etter at videoen kom ut på nettet, skrev Barton om episoden på sin Twitter-konto:

«Til mitt eget forsvar, så er det veldig vanskelig å gjennomføre en hel pressekonferanse med scouserdialekt i et rom med franske journalister», skriver han.

Barton kommer som kjent fra den engelske byen Liverpool, der maqn snakker scouserdialekt.

«Alternativet er å snakke som en «Allo! Allo!»-skuespiller, og det valgte jeg. Det er en slik situasjon der du må være der for å skjønne det», forteller midtbanespilleren.

Steve McClaren
Engelske medier trekker tirsdag også fram tidligere landslagstrener Steve McClaren, som under sin tid i nederlandsk fotball begynte å snakke med nederlandsk aksent.

«Steve McClaren, det du gjorde var småtteri», tvitrer Barton.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Marseille har fått en god start på sesongen i Ligue 1, og ligger på andreplass, bak superlaget Paris St. Germain.

Barton fikk sin debut i søndagens kamp hjemme mot Lille, der Marseille vant 1-0. Barton startet kampen, men ble byttet ut i det 74. minutt.

Jordan Ayew ble matchvinner for hjemmelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.