RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se de verste Tour-veltene

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
Tour de France koster blod, bein og bikkjer for de mest uheldige.

At det blir stygge velt i Tour de France er vanskelig å unngå. Allerede på årets Tour har flere måttet gi seg som følge av skadene etter fall. Men så er det også de som kommer seg opp igjen og nekter å gi opp.

Det ser vondt ut og det gjør helt sikkert veldig vondt også, men det er også noe man blir husket for til all ettertid.

Djamoldine Abdoujaparov fra Uzbekistan vant den grønne poengtrøyen tre ganger på starten av nittitallet i 1991, 1993 og 1994. Han fikk etter hvert kallenavnet "Terroren fra Tasjkent" for sin råe spurtstyrke. Men den grønne trøyen i 1991 holdt på å gå helt åt skogen inne på Champs Elysees med bare 100 meter igjen. «Abdou» krasjet stygt i en stor cola-boks på siden av oppløpet, men fikk lirket seg over streken til grønn trøye-gevinst.

I fjor hadde tyske Marcus Burghardt et ublidt møte med bikkja i bakken på den 9. etappen. Per i dag sykler Burghardt for Team Columbia High Road.

I 2004 var Kurt Asle Arvesen nedi asfalten opptil flere ganger, med denne krasjen som en av de aller verste. Lagkameratene var sikre på at Arvesen ikke ville klare å fullføre , men det gjorde eresfjordingen og fikk plenty respektpoeng.

Hvem glemmer vel Lance Armstrongs legendariske snarvei over åkeren i 2003. Det som derimot foranledet Lances tur i åkeren var velten til Joseba Beloki. Han lå foran Armstrong i en utforkjøring, men syklet over en oljeflekk i veibanen og mistet styringen. Beloki smalt i asfalten og brakk hoften i fallet.

La oss for utøvernes del håpe at de holder seg unna de styggeste hendelsene, selv om det blir spektakulære bilder av det.

Les flere saker i vårt Tour de France-magasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere