RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se dommernes mange tabber

Sist oppdatert:
Dommertabber har vært det store samtaleemnet så langt i årets Tippeliga. Se video og døm selv.

Det eskalerte i 4. serierunde. Dommerne pekte på 11-metersmerket så det holdt, og særlig ble det tildelt mange på Alfheim da HamKam gjestet Tromsø.

Onsdag så vi det igjen. Lillestrøm fikk straffespark på Briskeby, etter en situasjon der Steve Cooreman stoppet ballen med hånda - utenfor 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen innrømmet, etter å ha sett tv-bildene, at han gjorde feil. Det er antakelig en mager trøst for HamKam-fansen, siden straffesparket og det påfølgende målet hadde mye å si for kampens utfall.

Men det er ikke bare på Hamar og i Tromsø dommerne har havnet i fokus for - i beste fall - svært tvilsomt idømte straffespark. Start fikk straffe på overtid mot Viking, en avgjørelse som har vært mye debattert i etterkant. Moldes straffe mot Rosenborg på Lerkendal, Stabæks straffe mot Lyn på Ullevaal, HamKams mot Fredrikstad i 3. serierunde - dommernes avgjørelser har ikke vært populære, særlig siden de har fått såpass store konsekvenser for kamputfallet.

Samtidig har det også vært situasjoner der dommerne har latt være å blåse, mens tv-bilder i ettertid har vist at dommerne både så dårlig og utviste dårlig skjønn. Bengt Sæternes hadde mer eller mindre åpent mål mot slutten av oppgjøret mot Lillestrøm, men Anders Rambekk tok ballen med hånda slik at ballen endret retning. Christer Basma burde sannsynligvis også hatt straffe mot Molde, men backen fikk isteden gult kort for filming.

Vi har samlet noen av dommertabbene i videosnutten over. Ta en titt på dem selv og ta debatten:

Hva bør man gjøre for å heve standarden på norske dommere? Hva bør konsekvensen være for dommere som til stadighet gjør slike feil? Er det på tide å innføre videodømming i norsk fotball?

Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere