*Nettavisen* Sport.

Se, en ekte fotballekspert

Foto: (Fredriksstad Blad)

Mange mener norske fotballeksperter bare prater tull, men hvis det er noen som fortjener tittelen «årets ekspert», så må det være Fredriksstad Blads Tor Fr. Sparre-Enger.

20.10.04 12:01

Mange i Fredrikstad hadde gitt opp håpet da laget lå sist med ni små poeng etter 14 kamper i vårsesongen. Fredriksstad Blads sportsjournalist Tor Fr. Sparre-Enger ga imidlertid ikke opp.

Han satte seg ned, så på kampene som gjenstod og gjorde en vurdering av Fredrikstads siste 12 kamper. Saken ble publisert i Fredriksstad Blad 13. juli. Nå - ti kamper etter - har han fått rett i alle tips.

Forustå alt
Han mente Fredrikstad var gode nok til å slå Molde, Odd, Ham-Kam, Bodø/Glimt og Brann hjemme denne høsten. Han fikk rett.

Han mente også at laget var godt nok til å slå Sogndal borte. Og fikk rett.

Sportsjournalisten mente også at Fredrikstad burde klare å ta poeng borte mot Stabæk og Lyn. Det fikk han imponerende nok også rett i.

Håper på en bom
Sparre-Enger forutså også tap mot Rosenborg, Vålerenga, Tromsø og Viking. Plankeby-laget har allerede tapt mot RBK og VIF. Tromsø og Viking derimot venter i de to siste kampene.

- Men jeg går gjerne på en bom på de tipsene, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Og dette var egentlig ikke tipping. Det var mer en nøktern vurdering av kampene som gjenstod. Jeg mente også at Fredrikstad ikke var så dårlige som tabellen viste. I tillegg hadde de hentet inn noen forsterkninger, og jeg så da på motstanderne på høsten og vurderte mulighetene, fortsetter Sparre-Enger.

Tror han tar feil
Han vil imidlertid gjerne tippe kampen mot Tromsø om igjen.

- Dette blir litt med hjertet, men Tromsø har en litt fallende kurve og forsvant ut av gullkampen med tapet mot Odd. Derfor tror jeg den sjette strake hjemmeseieren kommer mot dem. Viking derimot - der vil alt av poeng fortsatt være bonus, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.