Se, en ny norsk skiskytterdronning

Foto: (Scanpix)

Tora Berger klinket til og tok sin første verdenscupseier noensinne søndag.

02.12.07 14:01

Norsk skiskyting er spådd nedenom og hjem etter frafall av profiler som Linda Grubben, Gro Marit Istad-Kristiansen og Liv Grete Poirée.

Søndag vaier de norske flaggene likevel taktfast i Finland.

- Aldri vært bedre
26 år gamle Tora Berger flesket nemlig til og tok et gigantsteg mot stjernehimmelen ved å gå helt til topps på 10 kilometer jaktstart i Kontiolahti.

- Dette er bare kjempemoro. Alle her nede er veldig glade på Toras vegne, jubler landslagstrener Audun Svartdal til Nettavisen.

Den norske jenta sendte kun ett skudd feil på siste skyting, og kunne jublende stake over mål til sin aller første verdenscupseier.

- Skytingen hennes var veldig bra i dag. Jeg skal ikke slå det fast, men jeg tror ikke at hun noen gang har vært like sikker. Kun én bom, med det presset hun hadde på seg - som førstemann inn til skyting på skive én - det er sterkt, skryter en smørblid landslagssjef.

- Lei mas fra journalister
Tyske Andrea Henkel, som gikk side om side med Berger nærmest fra start til mål, måtte gi til slutt gi tapt for en kald fisk fra Lesja i Nord-Gudbrandsdalen.

På siste sløyfe staket hun det remmer og tøy kunne holde, og var til slutt 18,8 sekunder foran sin argeste konkurrent.

Svartdal mener Bergers seier er en kraftig pekefinger til alle som har brødfødt seg på å dømme norsk kvinneskiskyting nord og ned.

- Seieren kom på et helt perfekt tidspunkt. Dere journalister driver og maser om alle de gamle storløperne som er borte. Det kan ikke vi gjøre noe med. Tora har levert bra og lengre tid. Det var bare et tidsspørsmål før hun ville gå helt til topps, forsikrer Svartdal, som også lot seg imponere av den norske laginnsatsen.

- Solveig Rogstad har aldri tatt verdenscuppoeng før, og blir nummer sju. Det er rett og slett en sensasjon, gliser Svartdal.

- Myten om at norsk kvinneskiskyting er død kan endelig avlives, med andre ord?

- Den har i ikke jeg sagt noe om, i hvert fall. Det der må bare være et ondsinnet rykte, flirer en lykkelig landslagssjef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag