RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se, en ny Vukicevic!

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
– Jeg er utrolig imponert, sier storesøster Christina Vukicevic.

Christina Vukicevic beviste igjen at hun kan presse verdens beste hekkeløpere. Etterpå hyllet hun lillebror og sparringpartner Vladimir.

Den norske hekkedronningen løp under 13 sekunder for fjerde gang denne sesongen på Bislett – og beviste at hun har blitt stabil på tider som virkelig lar seg høre internasjonalt. Fredag ble fasiten 12,92 – med 0,8 sekundmeter motvind.

– Jeg tror ikke dette var så mye dårligere enn i Hengelo, sa Vukicevic – og tenkte på løpet der hun satte sin norske rekord på 12,74. Der hadde nemlig Ski-jenta god medvind.

Samtidig hadde hun en følelse av at det kunne blitt enda bedre på Bislett. De siste ti meterne tapte hun nemlig terreng til konkurrentene.

– Jeg ble nok litt stresset av å løpe mot de beste i verden – og bandt meg litt da jeg så at avstanden var kort. Sånt må jeg trene mer på, konstaterte Vukicevic.

Sparringpartner
Akkurat det å matche seg mot utøvere som i utgangspunktet er bedre enn henne selv, er allerede blitt en viktig del av treningsarbeidet. Hekkehåpet prioriterer nå å trene med gutter – ikke minst lillebror Vladimir Vukicevic.

– Han blir min viktigste sparringpartner i årene som kommer. Det handler om å trene på å ikke bli stresset mot de beste, sa Christina.

Lillebror Vladimir er selv et stort talent på korthekken og imponerte fredag ved å bli nummer to i B-finalen på 110 meter hekk på Bislett. Storesøster var mektig imponert.

– Jeg var hjemme og ladet opp, men fikk en telefon fra pappa kort tid etterpå. Jeg er utrolig imponert over hvordan han takler å løpe her, bare 18 år gammel. Folk skjønner ikke hvor bra det er, sa hekkedronningen.

– Det er flere Vukicevic'er på vei fram, tilføyde hun.

Klar for Roma
De to søsknene har allerede begynt å knive på treningene – og storesøster ypper seg.

– Tirsdag ble det sagt at jeg ledet over første hekken. Etter treninga unnskyldte han seg med at han ikke hadde gitt alt. Bare tull, ler Christina.

Om treningen med lillebror vil pushe henne til enda sterkere tider allerede i sommer, vil vise seg. Anledning til å løpe mot de beste får hun imidlertid raskt igjen. Allerede neste fredag er hun med under Golden League-stevnet i Roma.

Kanskje kan hun ta med seg den gode følelsen fra Bislett dit.

– Avstanden fram til de beste er absolutt ikke skremmende. Det er utrolig jevnt, og den som har dagen vinner, sier Christina.

Toppform i VM
Sommeren byr også på to mesterskap for hekkedronningen. Først er det U23-EM i Kaunas i Litauen. Der må det norske hekkehåpet finne seg i å stille som et av de heteste navnene.

– Jeg føler meg i kjempeform, sier Vukicevic, som foreløpig prøver å tenke minst mulig på VM i Berlin i august.

– I fjor tenkte jeg bare på OL – og til slutt var jeg ikke med i det hele tatt, sier 22-åringen, og antyder at hun ikke skal gå i samme fella denne gangen.

I august skal samtidig toppformen prikkes.

– Jeg tror jeg kan løpe bedre enn 12,74 i VM. Det hadde jo vært ganske urutinert å være i toppform 1. juni, smiler Vukicevic. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere