RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se, Flonaldo er tilbake

Sist oppdatert:
Inspirert av den legendariske VM-kampen mot Brasil i 1998, fant Tore André Flo endelig veien til nettmaskene for Vålerenga.

STABÆK – VÅLERENGA 2-2: Tore André Flo har slitt med både skader og formssvikt etter at han ble hentet til Vålerenga i fjor sommer.

Tirsdag viste han endelig litt av god, gammel klasse. Den tidligere Chelsea, Sunderland, Rangers og Siena-proffen scoret begge målene for Vålerenga da de regjerende mesterne spilte 2-2 mot Stabæk på Nadderud tirsdag kveld.

Se intervju med Flo på web-tv her

Før kampen ladet han opp med den legendariske landskampen fra VM i 1998 - da Norge slo Brasil 2-1 og Tore Andre Flo scoret Norges første mål.

Dagens Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ble matchvinner i den historiske kampen i Marseille fra straffemerket.

- Ja, jeg så Brasil-kampen på TV i går. Jeg så jeg kunne gjøre gode ting før, og så ingen grunn til at jeg ikke kunne gjøre disse tingene nå lenger. Så jeg tenkte jeg kunne hente litt inspirasjon fra det, sier Flo til TV 2 Sporten.

Sterk Stabæk-omgang
Stabæk kjørte i perioder over Vålerenga i første omgang og tok fortjent ledelsen da toppscorer Veigar Pall Gunnarsson vakkert skrudde inn 1-0 på brasiliansk vis i det 27. minutt.

Men i andreomgang løftet Vålerenga seg, og fem minutter etter sidebyttet dunket Tore André Flo inn 1-1 med sin første fulltreffer for sesongen.

Bjørnar Holmvik sendte Stabæk i ledelsen igjen 20 minutter senere, men like etterpå utnyttet Tore André Flo dårlig keeperspill av Jon Knutsen og ordnet 2-2 og poengdeling for Vålerenga.

- I første omgang gjør vi mye bra fremover, men i andre en del feil bakover. Det er spesielt surt at vi gir bort ledelsen like etter at vi går opp i 2-1, sukker Stabæk-trener Jan Jansson overfor TV 2 Sporten like etter kampslutt.

- Får ikke ut vår beste
Stabæk har nå spilt seks strake uavgjorte kamper på eget gress.

- Alle spillerne får dessverre ikke ut sitt beste. Vålerenga var bra i andreomgang, og fortjente poeng, mener Jansson.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal beskrev førsteomgang på Nadderud som «galskap» fra VIFs side, men var likevel ikke helt misfornøyd etter kampen.

- Når vi ligger under to ganger, er dette ikke så gæernt, men vi er heldige som får inn 2-2 like etter at Stabæk scoret, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

- I andreomgang spilte vi fotball slik vi skulle. I første omgang bare slo vi ballene langt frem, mener Rekdal.

Smilende Flo
Tore André Flo kunne for en gangs skyld smile bredt etter en kamp for Vålerenga. Scoringene mot Stabæk var stryningens to første i Tippeligaen for sesongen - og sine første på i landets øverste divisjon på ni år!

- Endelig, det var skikkelig, skikkelig deilig å score igjen. Jeg har slitt litt etter at jeg kom tilbake til Norge, sier han til TV 2 Sporten.

Og fortsetter:

- Men en må huske på at dette vel var den andre hele kampen jeg spiller i år. Kroppen har ikke fungert skikkelig, men nå er jeg på rett vei. I andreomgang følte jeg hele laget spilte skikkelig god fotball, sier Flo.

PS: Vålerenga har ikke scoret på Nadderud på 11 år. Scoringene til Flo kom dermed som bestilt...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere