*Nettavisen* Sport.

Se, han sponses av et spillselskap

Foto: Thorkild Gundersen / Vi Menn

Men denne idrettsstjernen får ikke kjeft.

10.07.13 14:35

Norske idrettsskjendiser som har inngått avtaler med spillselskaper, har fått sterk kritikk av toppene i Idrettsforbundet. Når Torstein Horgmo nå signerer med PokerStars, er det med velsignelse fra Norges Snowboardforbund.

Dermed har enda en toppidrettsutøver valgt å se bort fra rådene fra Norges Idrettsforbund om å ikke utfordre spillmonopolet til Norsk Tipping. Fra før har landets beste ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen, stavhopper Cathrine Larsåsen og fotballspiller John Arne Riise inngått personlige sponsoravtaler med internasjonale gamblingselskaper.

- Jeg spiller WSOP (VM i poker) for Pokerstars, og har inngått intensjonsavtale om videre samarbeide, bekrefter Horgmo overfor Vi Menn.

- Poker er et morsomt spill, og en bra aktivitet når jeg ikke står på snowboard. Å delta i VM er absolutt spennende, og gir en annen type rush som jeg liker godt. Pokerspillere minner også om snowboardere, og vi er en bra gjeng som er samlet her med PokerStars i Las Vegas, forteller snowboardstjernen.

Pokerstars' sjef i Norge, Finland og Island,Thomas Udness, sier at Horgmos deltakelse i Poker-VM sponset av Pokerstars er godkjent av Snowboardforbundet.

- Torstein er en del av vårt lag som for tiden deltar i VM i poker i Las Vegas, og vi tar selvfølgelig godt vare på ham. Han er glad i å spille poker, og har verdier og kvaliteter som passer godt sammen med vår merkevare. Torstein en internasjonal stjerne, som har bred appell både i Norge og i utlandet. Vi ønsker naturligvis ikke å tråkke noen på tærne, derfor er hans delakelse i VM med PokerStars avklart med Norges Snowboardforbund, som har gitt sin godkjenning, sier Udness.

Denne saken er levert av Vi Menn.

Sponser flere nordmenn
Pokerstars sponser en rekke norske spillere under WSOP i Las Vegas, blandt dem komi-kjendisene Morten Ramm, Henrik Thodesen og "Finger'n" Gullestad.

- Felles for dem alle er at de har en genuin interesse for poker. Torstein Horgmo har mange kvaliteter som gjør at han kan bli en god pokerspiller. Han er dedikert, fokusert og har en enorm vinnervilje. Bonusen er at han er en kjernekar som passer godt inn med de andre spillerne vi har med til USA, sier Udness.

Horgmo, som er tilknyttet Norges Snowboardforbund, er Norges heteste navn i snowboard, og er såkalt prorider med flere førsteplasser i X-games. Han er fra før sponset av Oalkley, DC, Rockstar Energy, Contour HD, Kicker Audio og Northstar.

Den 26-årige trønderen er kjent for å bl.a. ha gjort verdens største frontside 1080 og en rekke andre spektakulære øvelser.

Verdens største pokernettsted
Ifølge det internasjonale business-nettstedet forbes.com er Pokerstars verdens største online pokerselskap, med 50 millioner spillere og en antatt årlig omsetning på mer enn åtte milliarder kroner.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund har gått svært sterkt ut mot norske toppidrettsutøvere som har inngått private sponsoravtaler med gamblingselskaper i Norge. Mats Zuccarello Aasen ble nektet å spille for det norske landslaget i ishockey, og både Cathrine Larsåsen og John Arne Riise måtte tåle kraftig fordømmelse fra Andersen.

Norges Idrettsforbund har en samarbeidsavtale med Norsk Tipping som sikrer forbundet opp mot 20 millioner kroner årlig.

Denne saken er levert av Vi Menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.