Gå til sidens hovedinnhold

Se, her scorer Zucca i NHL igjen

Nå fredes han endelig av New York Rangers.

NY RANGERS - COLORADO 1-3: Det endte, dessverre for nordmannen, med tap for New York Rangers hjemme i Madison Square Garden i kampen mot Colorado Avalanche.

Det var imidlertid mye som var positivt for Mats Zuccarello.

Han scoret målet til Rangers, hans første i NHL denne sesongen, han hadde et skudd i stolpen, han var sentral i overtallsspillet, han satte sesongbeste i tid på isen og han skapte flere store farligheter foran målet til Avalanche-keeperen Semyon Varlamov.

- «Zuke» har vært bra etter at han kom opp. Han har bidratt veldig i overtallsspillet og hadde et par gode sjanser i dag. Skuddet hans i stolpen var en bombe, sa Tortorella, ifølge Hockeymagasinet.

- Han har fortsatt noe igjen i spill fem mot fem, men jeg synes rekka hans tilførte noe i dag. Han skaper en del, er god med pucken og skaper spesielt mye med en mann mer på isen. Vi vil beholde ham her framover.

Imponerte tidlig
Det eneste som manglet, var seieren. Enhver hockeyspiller vil fortelle deg at nettopp seier er det eneste som teller, men det vil være umenneskelig om ikke Zuccarello legger seg med et lite smil om munnen etter denne kampen.

24-åringen fra Oslo startet i fjerderekka sammen med Michael Rupp og John Mitchell, og ettersom både Ryan Callahan og Michael Del Zotto var tilbake fra skader, var nok mange spente på om nordmannen likevel ville få spilletid i power play.

Zuccarello førte an i et veldig godt skift av fjerderekka tidlig første periode. I det neste skiftet fikk han også uttelling.

Nordmannen sto klokt plassert foran Varlamov da backen Dan Girardi sendte pucken mot ham. Zuccarello var kvikk nok til å klare å styre pucken forbi russeren og i mål til 1-0.

Se målet hans her:

HTML EMBED

Vakkert og uventet
Ledelsen ble ikke langvarig. Drøyt fire minutter senere hadde Peter Mueller kontroll over pucken inne i Rangers' sone, før han ga den videre til backen Matt Hunwick.

26-åringen fra Warren i Michigan er ikke kjent for sine offensive ferdigheter, men det hindret ham ikke fra å leke seg hele veien til mål på reneste Wayne Gretzky-manér.

Kampens desidert største prestasjon - og det kom altså fra veldig uventet hold.

Se Hunwicks mål her:

HTML EMBED

Utligningen var ikke direkte fortjent. Rangers dominerte i banespillet og endte førsteperioden med 16-6 i skudd.

Mot spillets gang
Dominansen fortsatte i andre periode, men den fryktede førsterekka med Brad Richards, Marian Gaborik og Carl Hagelin, som til sammen hadde scoret ni mål på de tre siste kampene, hadde ikke sin beste dag på jobben.

I stedet scoret den unge svensken Gabriel Landeskog, en av favorittene til å få utmerkelsen som årets nykommer i ligaen. Målet kom midtveis i andre periode, da Landeskog klarte å få kølla på et skudd fra Ryan Wilson og styre pucken ned og mellom beina på Henrik Lundqvist.

Se målet her:

HTML EMBED

New York Rangers vant skuddstatistikken også i andre periode, men gikk til den siste pausen på stillingen 1-2.

I siste halvdel av tredje periode dro Avalanche-nykommeren Steve Downie på seg to unødvendige utvisninger, noe som ga hjemmelaget fornyet håp. Trener John Tortorella fant plass til både Callahan og Del Zotto i overtallsoppstillingen, men det gikk ikke ut over Mats Zuccarello.

Sesongbeste i istid
Nordmannen spilte igjen en sentral rolle for Rangers i overtallssituasjonene og med 14,32 minutter på isen spilte han også mer enn han har gjort i noen andre NHL-kamper denne sesongen.

Zuccarello takket for tilliten med å skape en rekke farligheter.

Nærmest scoring nummer to for dagen kom han med et stolpetreff i tredje periode. Zuccarello fikk også en god sjanse tre minutter før slutt, men i dette tilfellet skjøt han utenfor. Og de gangene Rangers traff mellom stengene, sto Semyon Varlamov i veien.

Den unge russeren storspilte for Avalanche og var banens klart beste spiller. Varlamov endte opp med 41 redninger på 42 skudd. Det holdt til seier.

- Vi kan ikke være for skuffet. Av og til må du se forbi resultatet og heller fokusere på hvordan du spilte, sier trener John Tortorella ifølge Rangers' offisielle Twitter-feed.

- Vi var det beste laget
Helt på tampen tok Rangers ut sin keeper, Lundqvist, for å jage utligning, men dette førte i stedet til at Paul Stastny kunne score i tomt bur for Avalanche.

New York Rangers tapte dermed 1-3.

- Jeg mener at vi var det beste laget, men keeperen reddet dagen for dem, sier Henrik Lundqvist.

Rangers topper med sine 95 poeng på 71 kamper fremdeles den østre avdelingen i NHL, men Pittsburgh Penguins puster Zuccarellos klubb i nakken. Pingvinene vant 5-2 mot New Jersey Devils (Sidney Crosby hadde tre assists) og er bare to poeng bak Rangers. Pittsburgh har i tillegg én kamp til gode.

Grunnserien avsluttes når samtlige lag har spilt 82 kamper.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken