Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som er tilbake!

For et drøyt år siden lå Daniel Albrecht i kunstig koma etter et stygt fall i Kitzbühel.

22. januar i fjor skrev Nettavisen følgende: «Den sveitsiske alpinisten Daniel Albrecht ligger i kunstig koma på et sykehus utenfor St. Anton etter det grusomme fallet under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. 25-åringen mistet kontrollen da han nærmet seg målområdet i den beryktede Hahnenkam-løypa. Farten skal ha vært 138 kilometer i timen. Ifølge AP svevde han gjennom lufta i nærmere 40 meter før han landet på ryggen - og hodet - i et fall som var så voldsomt at skiene brakk

Tre uker senere ble han tatt ut av koma.

- En veldig god følelse
Fredag kjørte han verdenscupløypa i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland, som en av prøvekjørerne som tester løypa og gir arrangørene tilbakemeldinger før verdenseliten sendes utfor.

- Det var en veldig god følelse! Jeg elsket atmosfæren, sier Albrecht til Reuters.

Daniel Albrecht sliter fortsatt litt med hukommelsestap, men håper å komme tilbake som alpinist i verdenstoppen.

Legene har vært skeptiske til 26-åringens sjanse til å lykkes med et comeback, men Albrecht nekter å gi opp.

- Jeg håper å returnere, og jeg skal gjøre alt jeg kan, men jeg vet ikke når det vil skje. Jeg er ikke 100 prosent og trenger mye tid. Jeg er ikke sikker på om alle problemene jeg har vil gå bort eller om de vil bli værende.

Gledet verdenscupvinneren
Daniel Albrecht var en av verdens beste alpinister og ble verdensmester i superkombinasjonen i 2007. Hans romkamerat da ulykken skjedde, Carlo Janka, vant fredagens storslalåmrenn og dermed ogs verdenscupen sammenlagt. Janka gledet seg stort over å se Daniel Albrecht som prøvekjører i fredagens renn.

- Det var en deilig følelse å se på, sier Janka til Reuters.

Aksel Lund Svindal kjørte ut i første omgang i Garmisch-Partenkirchen, mens Kjetil Jansrud ble nummer seks. Truls Ove Karlsen kjørte ut i den andre omgangen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken