*Nettavisen* Sport.

Se hvem som spiller fotball her

Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Erik Mykland ga Tvedestrand samme behandling som San Marino fikk i 1992.

20.01.12 10:21

Med Erik Mykland som styrende midtbane imponerte Risørs A-lag i sesongens første treningskamp. Tilbake i grønt rundspilte Risør divisjonskollega Tvedestrand, og ga seg ikke før det stod 10 - 1.

- Det viktigste i dag er ikke at vi vinner med mange mål. Det er måten vi spiller på som er viktig, forteller Erik Mykland, som sammen med Terje Larsen trener risørlaget.

Og måten Risør spilte på mot Tvedestrand var rett og slett imponerende. På et vanskelig underlag på Vormli, spilte Risør kjapt og presist. Ballen ble holdt langs bakken, og Tvedestrand var i realiteten sjanseløse.

- Det er gøy at vi får ut i kamp det vi gjør på treningene. Om spillerne har ballen mye, så blir de trygge med ball og utvikler de tekniske ferdigheten de trenger for å spille god fotball. Så det hadde ikke gjort noe om vi hadde tapt treningskampen, så lenge vi hadde ballen mest.

Klikk her for å se bildeserien i Aust Agder Blad.

Samtidig innser «Myggen» at et ungt lag fra nabobyen ikke helt er målestokken på kvaliteten i 5. divisjon.

- Vi kommer til å møte bedre lag enn dette her. Samtidig tror jeg ikke vi kommer til å møte noen uoverkommelig motstander i 5. divisjon, sier Mykland.

Jørgen Ausland fikk æren av å score årets første mål i kamp da han stupheddet inn et innlegg fra Mats Hveem. Ausland fulgte opp med ytterligere tre scoringer.

- Dette var vannvittig gøy. Alle gjorde en god jobb i dag, og laget virker veldig samkjørt, forteller firemålsscoreren.

De øvrige målene kom ved Gong Amundsen, Jacob Larsen, Mats Hveem, Kent Nilssen og Øyvind Quarg (2).

- Det er en kjempefordel for laget at Erik Mykland er ute på feltet og spiller. Og det er kjempegøy at spillerne allerede nå får til det vi trenere på, sier trener Terje Larsen.

P.S. Husker du ikke hvordan det gikk mot San Marino i 1992? Svaret finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag