*Nettavisen* Sport.

Se hvor glad Åge Hareide ble

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

- Vi er i ferd med å snu det, konstaterer Vikings trener.

20.06.11 08:25

STABÆK – VIKING 0-1: Det var rørende å se den gleden som spillerne og lederne i Viking viste etter bortekampen mot Stabæk i Fornebu Arena søndag kveld.

Stavangerlaget fikk en marerittstart på sesongen og mange ventet på at noe skulle skje i klubbledelsen eller trenerteamet.

Krevde fast formasjon
Det endte med at sportsdirektør Egil Østenstad trakk seg, mens trener Åge Hareide inntil videre har overtatt også hans arbeidsoppgaver.

Det er ikke nødvendigvis dette som er årsaken til at det har snudd, men faktum er i alle fall at Viking etter åtte kamper på rad uten seier, plutselig har vunnet to kamper på rad.

Det mest nærliggende å tro, er at snuoperasjonen skyldes oppvaskmøtet hvor spillerne forlangte stabilitet i formasjonsbruken til trenerteamet.

Søndag ble Vidar Nisja matchvinner med sitt skudd fra 16 meter drøyt 20 minutter før slutt.

Samtidig var Viking heldig med en feilaktig dommeravgjørelse. Et kvarter ut i kampen ble Gilles Ondos scoring annullert fordi Indridi Sigurdsson ble felt i forkant. Det var imidlertid ikke en motspiller som felte ham, det var en medspiller.

- Den ser billig ut. For å være helt ærlig hadde jeg blitt forbanna om det hadde blitt dømt mot oss i en lignende situasjon, sier Sigurdsson ærlig til VG Nett.

- Kolossalt disiplinert
Da dommer Dag Vidar Hafsås blåste av kampen, eksploderte både Hareide og spillerne i en jubelrus man vanligvis kun ser i forbindelse med kamper som avgjør cupfinaler og seriemesterskap.

- Det er kjekt å se et lag som jobber ut i fra den planen vi hadde. Vi skulle ligge lavt, pakke oss til og satse på kontringer. Vi opptrådte kolossalt disiplinert. Det var en fantastisk arbeidsinnsats, vi hadde også de farligste sjansene, sier Hareide til TV 2 Sporten.

- Det at vi har fått to seire på rad nå, betyr i alt. Vi er i ferd med å snu det, sier Hareide.

Viking har nå tolv poeng etter tolv kamper og ligger med dette på 15.-plass av Tippeligaens 16 lag. Det er imidlertid ikke mer enn tre poeng opp til en plass midt på tabellen, og faktisk ikke mer enn åtte poeng opp til medaljeplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag