*Nettavisen* Sport.

Se hvor god mamma er!

Foto: AP/Scanpix

Kim Clijsters og datteren Jada Ellie feiret US Open-tittelen sammen.

14.09.09 08:36

Det er 29 år siden noen klarte det som Kim Clijsters klarte natt til mandag. Den belgiske jenta var borte fra tennis i to år i forbindelse med fødselen til datteren Jada Ellie, men gjorde nylig comeback i toppidretten.

Ikke siden Evonne Goolagong Cawley vant Wimbledon i 1980 har en mor gått til topps i en Grand Slam-turnering. Margaret Smith Court klarte det tre ganger i 1973, men bortsett fra disse to er Clijsters den eneste som har gjort dette siden 1968.

Treningsturnering
Én ting er hun dessuten helt alene om. Clijsters ble med 7-5, 6-3-seieren over danske Caroline Wozniacki (19) den første useedede kvinne som gikk helt til topps i en Grand Slam. Clijsters vant for øvrig US Open også i 2005.

- Det er fortsatt helt uvirkelig, for dette var ikke planen. Jeg ville komme hit og få en følelse av det, å spille en Grand Slam slik at jeg ikke måtte komme tilbake neste år og skaffe alle erfaringene på nytt, sier Clijsters ifølge Press Association.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Finalen mot det danske stortalentet var hennes 14. kamp etter comebacket. Det er bare 44 dager siden hun begynte å spille toppkamper igjen.

- Det er helt utrolig. Hun er en veldig herlig jente, og jeg er så glad for at hun er tilbake. Det er bare synd at hun slo meg i dag, sier Wozniacki.

Snudde i første sett
Den belgiske 26-åringen slo både Venus (6-0, 0-6, 6-4) og Serena Williams (6-4, 7-5) på veien til finalen. I møtet med den danske jenta, vårt nabolands første spiller i en Grand Slam-finale noensinne, havnet Clijsters under 2-4 i første sett før hun kom seg tilbake til 5-5.

Mens første sett vippet, reddet hun to breakballer før hun selv brøt Wozniacki og vant settet. Det andre settet gikk lettere.

Bare noen timer etter at datteren Jada Ellie så på «Ice Age» sammen med mamma Kim og pappa Brian Lynch, løp hun rundt på centrecourten med en pokal mellom hendene.

Caroline Wozniacki klarte ikke å være veldig skuffet etterpå.

- Selvfølgelig liker jeg ikke å tape. Jeg er et konkurransemenneske og elsker å vinne. Men jeg har hatt noen fantastiske uker her. Jeg var tross alt i en Grand Slam-finale, og jeg er bare 19 år gammel, sier Wozniacki.

19-åringen er faktisk den spilleren på årets Tour som har vunnet flest kamper med sine 62 seirer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.