Gå til sidens hovedinnhold

Se hvor mye penger han vant!

Den nye verdensmesteren i poker vant mer enn noen andre i historien.

Peter Eastgate (22) fra Danmark satt til slutt igjen med alle sjetongene i Main Event i World Series of Poker i Las Vegas. Dette er den største og mest prestisjefulle pokerturneringen som finnes.

Og førstepremien på 9,15 millioner dollar tilsvarer drøyt 63 millioner norske kroner etter tirsdagens kurs.

- Jeg er veldig stolt og vil takke alle som har møtt opp, sa Eastgate ifølge Pokernews til presse og tilskuere på Rio Hotel i Las Vegas da seieren var i boks.

Aldri før har en så ung gutt vunnet denne turneringen. Phil Hellmuth vant som 23-åring og hadde den forrige rekorden i 19 år.

22-åringen fra Danmark, som har engelsk far, startet den siste spilledagen som sjetongleder mot russiske Ivan Demidov. Det var nå bare disse to spillerne igjen, etter at man dagen før hadde kvittet seg med de sju første finalistene.

Turneringen startet allerede i juli, med 6844 deltakere, men ble stoppet da det bare var ni spillere igjen, slik at den amerikanske tv-kanalen ESPN fikk sendt episodene fram til finalebordet før turneringen ble avsluttet.

Avgjørelsen falt da Ivan Demidov gikk all-in med 4-2 på hånden mens felleskortene på bordet var 2-K-3-4-7. Russerens to par holdt imidlertid ikke mot danskens A-5 for straight.

- Jeg har ingen planer for hva jeg vil gjøre med pengene. Men det er klart at å vinne så store summer vil gi mange muligheter til å investere, sa Eastgate i et intervju med Nettavisen i for to uker siden. Les intervjuet her!

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken