Gå til sidens hovedinnhold

Se, langbein scorer på brasse!

Peter Crouch kan allerede ha scoret årets mål på Anfield.

LIVERPOOL - GALATASARAY 3-2:

Den engelske landslagsspissen scoret to mål i Liverpools 3-2-seier over Galatasaray. Men det var Crouchs andre for dagen - 3-0-scoringen - alle trolig vil snakke om i dagene fremover.

Brasseshow
For på spektakulært vist dundret han ballen i nettet på et fantastisk brassespark som selv ekte brasilianske sambastjerner kan se langt etter.

- Det var deilig å få et slikt mål. Jeg scorer ikke så mange slike mål, sa Crouchydmykt til SkyNews etter kampen.

I TV3 studio fløy også komplimentene.

- Sånn ser vi ikke ofte på norsk TV, utbrøt en mektig imponert Egil «Drillo» Olsen.

Og la til:

- Det må jo være årets mål på Anfield! Det som imponerer meg mest er at Crouch har en så avansert teknikk, at den lange mannen kan gjøre slike ting med beina, sa TV 3s Champions League-ekspert.

En real tankevekker
Men etter Crouchs drømmescoring til 3-0, fikk Liverpool seg en aldri så liten tankevekker.

Karan Ümit reduserte to ganger for gjestene og på stillingen 3-2 til Liverpool stod kampen lenge og vippet.

Både Liverpool og Galatasaray spilte seg til flere store målsjanser, men rødtrøyene fra Anfield holdt distansen ut og tok sine første tre poeng i gruppe C, etter at åpningskampen endte uavgjort.

- Dette har helt klart vært et fyrverkeri av en fotballkamp. Noe av det beste jeg har sett på lenge. Vi har fått alt vi kan ønske oss, oppsummerte en fremdeles imponert Drillo.

Riise på benken
John Arne Riise måtte se hele Galatasaray-kampen fra benken.

Før kampen sa Riise imidlertid at han trodde på Liverpool-suksess i Champions League.

Sammen med lagkameratene satser han alt på å gjenta triumfen fra 2005 - året Liverpool gikk til topps i Europas gjeveste turnering etter å ha slått AC Milan i finalen.

- Vi vet at fansen først og fremst ønsker vi skal gjøre det bra i Premier League, og vi kommer snart til å utfordre de tre beste lagene i serien, akkurat som vi ønsker, sa Riise i et intervju med Liverpools hjemmeside i forkant av Champions League-møtet mot tyrkiske Galatasaray på Anfield.

- Men vi kommer ikke på noen måte å se på Champions League som mindre viktig, poengterte han.

- Vi skal vinne hver kamp
John Arne Riise sier at Liverpool vil vinne hver eneste kamp i Champions League.

- Vårt fokus er å vinne hver kamp vi spiller i hver turnering. Med den stallen vi har nå stiller vi sterkt i alle turneringer, og tenker ikke på at en er viktigere enn noen andre, fastslo nordmannen.

Den norske landslagsbacken forsvarer manager Rafael Benitez’ rotasjonsprinsipp.

- Folk har kritisert oss for rotasjonssystemet, men alle spillerne trenger hvile - det er en del av fotballen, det også, mente han.

Og la til:

- Det er en god ting at alle spillerne vet at det ikke er sikkert at vi får starte neste kamp, uansett hvor godt vi har spilt. Det holder oss på tå.

Tilbake i toppform
Riise er glad for å være tilbake for fullt etter å ha slitt med en ankelskade de siste ukene.

- Ankelen er helt fin nå. Den føltes bra på lørdag. Jeg ble overrasket over at jeg fikk starte. Men jeg ble selvsagt glad, fordi jeg følte meg svært klar, konstaterte Riise, som scoret et fenomenalt mål Tottenham i sitt comeback forrige lørdag.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping