Gå til sidens hovedinnhold

Se narkogjengene bli jagd vekk i Rio

Enorme sikkerhetsstyrker deltok da et av de største slumområdene i Brasil ble ryddet.

Nærmere 800 politi- og sikkerhetsstyrker deltok i helgens operasjon i bydelen Caixa d’Agua, nord i Rio de Janeiro. Militærpolitiet bidro med rundt 750 mann i aksjonen, som ellers også besto av folk fra marinen og etterretningstjenesten.

14 panservogner og fem helikoptre ble ifølge Agencia Brasil brukt i aksjonen, som for øvrig ble varslet på forhånd.

Dette bidro til at aksjonen kunne gjennomføres uten at et eneste skudd ble løsnet, ettersom størstedelen av narkogjengene forsvant før aksjonen startet.

18 områder ryddet
Det bor ifølge CNN rundt 315.000 mennesker i områdene som ble ryddet – Moro da Mangueira, Moro dos Telegrafos og Candelaria. 32 kjøretøy og 300 pakker med marihuana ble beslaglagt, og tre arrestasjoner ble gjort.

- Alt dette på grunn av VM. Men etterpå, hvem kommer da til å passe på at ikke alt blir som før, sier Vera (54) ifølge AP.

Ifølge avisen O’Globo ble det også spredd flygeblader ut av helikopterne, noen med bilder av etterlyste kriminelle, andre med telefonnumre til spesialstyrkene og oppfordring om å tipse myndighetene om narkotikatrafikk og våpenbruk.

Myndighetene i Rio har så langt ryddet opp i 18 slumområder, såkalte «favelaer».

Samarbeidet
BBCs korrespondent i Rio de Janeiro, Paulo Cabral, forteller at de fleste av Mangueiras innbyggere samarbeidet med politiet ettersom de også ønsker å bli kvitt narkotikagjengene.

Det har ikke alltid vært en selvfølge i favelaene, som i flere tiår er blitt neglisjert av myndighetene og er blitt vant til å se på politiet som en fiende.

Sikkerhetssjef José Mariano Beltrame opplyser ifølge CNN at myndighetene har informasjon om hvor narkohandlerne oppholder seg og at arrestasjoner vil bli gjort «når tiden er inne».

Rio de Janeiro skal arrangere fotball-VM i 2014 og de olympiske sommerlekene i 2016.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?