Det tok sin tid før arbeidsavtalen mellom spillerne og eierne i National Hockey League (NHL) kom på plass, men nå er omsider kampene i gang.

Lagene i NHL skal denne korte sesongen spille 48 kamper i løpet av 99 dager. I løpet av sesongens første ni dager, har de nå unnagjort 4-6 kamper hver.

To lag er fremdeles uten poengtap: San Jose Sharks og Chicago Blackhawks. Sharks har vunnet fem av fem kamper og Blackhawks seks av seks.

Hovedårsaken til San Joses suksess er utvilsomt førsterekka med Joe Thornton, Patrick Marleau og Joe Pavelski. Trioen har scoret 14 mål og gjort til sammen 36 poeng på disse fem kampene.

Mens Thornton er den store playmakeren, har Patrick Marleau tatt rollen som målscorer. Duoen topper poengligaen i NHL med 13 poeng hver.

Marleau scoret to mål i fire kamper på rad før det ble med ett da Vancouver Canucks ble slått 4-1 natt til mandag. Han er den første spilleren siden 1917 som har scoret to mål i sesongens fire første kamper.

- Det hadde vært gøy å fortsatt med det, men jeg fikk et heldig mål i dag og er fornøyd med det, sier Marleau ifølge Canadian Press.

Sharks har scoret 23 mål på sine fem første kamper, og førsterekka står altså for godt over halvparten av disse.

I de kommende videovinduene får du se litt av stjernenes vidunderlige samspill.

(Artikkelen fortsetter)

Se målene fra 4-1-seieren mot Vancouver her:

HTML EMBED

Se målene fra 4-0-seieren mot Colorado her:

HTML EMBED

Se målene fra 5-3-seieren mot Phoenix her:

HTML EMBED

I Chicago er det Patrick Kane og Marian Hossa som først og fremst har stått for scoringene. Kane har to mål og ni poeng på seks kamper, mens Hossa har fem mål og åtte poeng.

St. Louis Blues har også åpnet sesongen godt. Alle disse tre lagene spiller i den vestre avdelingen, som virker veldig sterk. I øst er det Tampa Bay Lightning, New Jersey Devils og Boston Bruins som har åpnet best.

Se flere kampfakta og høydepunkter på NHL.com.