RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Norge i EM for «småpenger»

OPPLEVE NOE LIGNENDE? Her skaller Steffen Iversen inn 1-0-målet mot Spania i EM 2000. Nå kan du snart søke om billetter til Norges kamper i EM 2012, om vi skulle komme dit.
OPPLEVE NOE LIGNENDE? Her skaller Steffen Iversen inn 1-0-målet mot Spania i EM 2000. Nå kan du snart søke om billetter til Norges kamper i EM 2012, om vi skulle komme dit. Foto: Tor Richardsen / Scanpix
Allerede 01. mars kan man søke om billetter til Norges kamper. Vi viser deg hvordan.

Jada, vi vet det er tidlig, og at mange kamper skal spilles før det er sikkert at Norge blir å finne i det neste Europamesterskapet.

Men, allerede i morgen - 01. mars - kan du søke om billetter til Norges kamper EM. Det gjøres her !

UEFA har også offentliggjort billettprisene, og til å være et EM-sluttspill er billettene veldig billige.

Man kan søke om billetter gjennom UEFA frem til 31. mars. Mesterskapet avholdes sommeren 2012 i Polen og Ukraina, i perioden 08. juni til 01.juli.

Man må opprette en profil og legge inn opplysninger om navn, fødsels- og passnummer, og et godkjent kredittkort.

Dette gjøres slik at UEFA kan sjekke deg opp mot et fotballpøbel-register, og sikre seg at de ikke selger billetter til disse.

Når profilen er opprettet kan man begynne med søknaden. Her er de forskjellige billettvalgene man har:

Individuelle billetter
Man kan selvsagt søke om billetter til enkeltkamper i EM. Det gjøres under kategorien «Individual Match Tickets».

Her varierer prisen med tre prisklasser, der de beste plassene går for 930 norske kroner, de nest beste plassene for 542 kroner og de billigste og dårligste plassene går for 232 kroner. Åpningskampen er selvsagt litt dyrere.

«Follow your team»-billetter
Om dere er en gjeng på for eksempel fire personer (maks pr. søknad, red. anm.) som vil se Norges kamper, da lønner det seg å velge såkalte «Follow your team»-billetter. Man kan kun søke om slike billetter til sitt eget hjemlands kamper.

Prinsippet er enkelt: Man søker om «Follow your team»-billetter til Norges kamper, og blir da med i en loddtrekning om hvem som får tilbud om billetter, om etterspørselen skulle overstige antall billetter som er ledig. Det koster 210 euro for Norges tre kamper i EM-gruppespillet, noe som vil si at det koster 1627 kroner pr. person for tre EM-kamper. DET er billig!

Det som også er viktig å understreke, er at man kun betaler og får billetter om Norge kommer til EM. Søker man «Follow your team»-billetter og Norge ikke kvalifiserer seg, da blir søknaden automatisk slettet og man betaler ingenting.

«Venue»-billetter
Dette er perfekt for deg som planlegger å feriere i én bestemt by i Polen eller Ukraina sommeren 2012. Man velger seg da en bestemt arena i en bestemt by man vil se kamper på, og søker om billetter til alle kamper som spilles på denne arenaen. Man vet jo ikke hvilke lag som havner i de forskjellige gruppene, så det er umulig å forutsi hvilke lag man kan se med slike billetter.

I søknaden må man oppgi hvilke personer som skal ha de forskjellige billettene, for det trykkes fullt navn på hver enkelt billett, av sikkerhetsmessige årsaker. Du bør derfor vite hvem som skal ha billettene du søker om, før du skal sende søknaden.

Skulle man få en mail om at man er så heldig å være trukket ut til å få kjøpe billetter, da må de betales i løpet av mai - på det kortet du registrerte med søknaden. Man betaler da for alle billettene man har søkt om, så det kan være lurt å samle inn pengene så fort man får godkjent søknaden.

Les mer om de forskjellige billettypene her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere