*Nettavisen* Sport.

Se Northugs vågale bilstunt

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Klamret seg fast til gigantisk brusboks. Se video inne i saken!

14.05.10 13:43

Mye har blitt sagt og skrevet om Petter Northugs sponsoravtale med den østerrikske energidrikkprodusenten Red Bull. Da samarbeidet ble kjent var det mange som reagerte på at han skulle fronte et produkt som tidligere var forbudt i Norge.

I fart på biltak
Den siste tiden har debatten imidlertid stilnet, og Northug har fått promotere energidrikken i fred. Denne helgen har OL-vinneren vært på tur i Sveits med sin personlige sponsor.

Der var også TV 2. Og kanalen har fått filme det som er et ganske så vågalt stunt. Mens lillebror Thomas Northug kjører en Red Bull-bil, ligger Petter på taket og klamrer seg fast til en svær boks. Det ser også ut til at farten på bilen er brukbart høy.

- Hvor godt sitter denne boksen på bilen? Den er jo tapet på, jo. Du kjører faen ikke fort, sier Petter til lillebror Thomas.

- Dette er jo sånn som jeg drev på med i barnehagen, det, med sånne traktorer. Få han til å gi gass her nå, humrer Northug, mens han suser av gårde langs den sveitsiske veien.

- Ikke regelbrudd
Sportssjef for det norske skilandslaget, Åge Skinstad, sier til Nettavisen at han ikke har sett den vågale videoen, og ønsker derfor ikke å kommentere innholdet. Han kan fortelle at landslaget ikke har noen spesifikke regler for hva utøverne kan og ikke kan gjøre utenfor landslaget, og at Northug slik sett ikke har gjort noe «ulovlig».

- Vi har ingen regler for sånt. Men jeg har heller ikke sett videoen så jeg kan ikke kommentere dette. Jeg må først se det, og deretter bestemme meg for om dette er noe jeg skal ta opp med Petter, sier han til Nettavisen.

Se den elleville bilturen i videovinduet under:

HTML EMBED
TV2Player.insert(417568,"playerProgram417568", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.