RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Gero Breloer, EPA/Scanpix)

Se OL på jobben

Sist oppdatert:
Er du sportsgal, men må jobbe under OL? Vi viser deg hvordan du kan bruke PC-en for å se OL-sendingene selv om de går midt i arbeidstiden.

Ved å gjøre PC-en om til tv kan du se OL både på hjemmekontoret og på jobben – forutsatt at du har en snill sjef selvfølgelig.

Du har to forskjellige muligheter til å få inn tv-signaler på datamaskinen, enten via tv-kort eller en usb-mottaker.

Litt komplisert
Tv-kort finnes det mange av, men det finnes to hovedtyper. Den rimeligste typen består av en Tv-tuner og en A/D-konverter, så er det opp til PCen å tygge datastrømmen. Dette skjer både under visning og ved opptak til harddisk.

Den mer avanserte og dyrere typen tv-kort kommer med egen prosessor som koder og komprimerer tv-signalet før det kommer inn på PC-ens databuss. Dermed blir det vesentlig mindre belastning på prosessoren i PCen både under visning og innspilling.

Ulempen med et tv-kort er at du må åpne PC-en og installere det. For de som ikke har noe særlig erfaring med slike ting, er kanskje ikke jobb-PC-en plassen å starte.

Blant andre PC World har testet slike kort.

Svært enkelt
Heldigvis finnes det en annen løsning. Du kan enkelt plugge i en usb-mottaker i PC-en din, og på den måten få TV-signalene rett inn på PC-en.

Disse enhetene kommer i mange varianter. Noen er små og lette, uten strømforsyning og er beregnet på mobilt bruk sammen med en bærbar PC.

Andre varianter er vesentlig større, har en ekstern strømforsyning og er et alternativ til TV-kortløsninger på den stasjonære.

Du må fortsatt installere programvare på PC-en, men du slipper å åpne kassen. Dyrt er det heller ikke, løsningene finnes fra 500 kroner og oppover.

Du kan også ta opp sendinger med usb-basert mottaker, og på den måten være sikker på å få med deg alle høydepunktene selv om arbeidet må komme foran TV-tittingen.

Din Side har testet en slik løsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere