(iBergen.no) Branns utviklingssjef Odd Einar Fossum var i Frankrike og så Marseille sesongåpne borte mot Rennes lørdag. Han satt igjen med et litt blandet inntrykk av det franske storlaget etter turen.

Les mer: - Brann har sjansen.

- Man kan lett bli blendet av de imponerende enkeltspillerne de har, men de slipper inn fire mål og er rufsete bakover, sier Fossum til iBergen.no.

Rustent bakover
Kampen mellom Rennes og Marseille endte 4-4 på Route de Lorient i Rennes. Bakari Koné scoret det første målet for Eric Gerets sine disipler, før Ben Afra, Mamadou Niang og Elliot Grandin sikret ett poeng på bortebane.

- De har offensive backer og to rustne midtstoppere, men for all del, de har mange veldig gode enkeltspillere og det nye franske stjerneskuddet, Hatem Ben Arfa, som fort kunne spilt for enda større klubber enn Marseille, styrte mye av det offensive spillet den tiden han spilte, rapporterer Fossum.

Mandag leverte speideren sin rapport til Mons Ivar Mjelde.

- Jeg har presentert det jeg så objektivt for Mons og resten av trenerteamet. De vil også se kampen på video før de legger opp taktikken, sier han og legger til:

- Det er absolutt ingen tvil om at Marseille kommer til å bli blant de beste lagene i Frankrike i år dersom de får skikk på det defensive.

Godt Brann-nytt
Både Jan Gunnar Solli og keeper Håkon Opdal var i full sving på mandagens brann-trening etter sine skadeopphold, mens den nybakte far Kristjan Örn Sigurdsson drev med alternativ trening.

- Jeg spilte hele treningen uten smerter i dag så gjennomfører jeg resten av treningene frem til onsdag håper jeg å være klar til Marseille-kampen, sier Solli til iBergen.no.

- Ingen forventer noe av oss
Etter tap mot Strømsgodset og Ventspils borte (til tross for avansement) sier telemarkingen at det skal bli godt å være «underdog» igjen.

- I utgangspunktet er det ingen som forventer noe av oss mot Marseille. Jeg vet at de er spådd å vinne den franske ligaen denne sesongen, men vi er midt i sesong og det er nok et gunstig tidspunkt å møte dem på. Vi må bare gi alt vi har og se hvor langt det rekker, sier midtbanespilleren.

Brann møter Marseille hjemme på Brann Stadion onsdag klokken 20.45. Returmøtet i Sør-Frankrike spiller 25.august.

Les flere nyheter på iBergen.no.