RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alastair Grant (AP)

Se opp for denne mannen, Drillo

Sist oppdatert:
Drøyt tre uker før EM-kvalifiseringen vet Nicklas Bendtner godt hvor målet står.

ARSENAL - LEYTON 5-0:

Leyton Orient var i ekstase etter 1-1-kampen mot Arsenal i FA-cupens femte runde for halvannen uke siden.

«Vi er bedre enn Barcelona», sang supporterne da, ettersom Barcelona på sin side tapte 2-1 for Arsenal tidligere den uken.

Vel, onsdag ble det en brå stopp på cupeventyret for laget som befinner seg på tolvteplass i League One (tredje nivå) i England.

Og det var en danske som satte sitt preg på kampen på Emirates Stadium.

Gode prestasjoner
Nicklas Bendtner skal visstnok være frustrert over mangel på spilletid for Arsenal, men mot Leyton fikk dansken sjansen fra start for londonlaget. Og Bendtner ga et godt svar på hvorfor han mener han fortjener en viktigere rolle i laget.

Etter at Marouane Chamakh ga Arsenal ledelsen etter syv minutter, etter godt forarbeid av Tomas Rosicky, var det nemlig Bendtners tid til å vise seg fram.

Først etter en halv time, da Kieran Gibbs slo et løst innlegg. Dansken fikk likevel godt med kraft i headingen, og dunket ballen opp i krysset - utakbart for gjestenes keeper.

Så to minutter før pause, da Arsenal vant ballen på Leytons banehalvdel.

Bendtner dro seg inn fra venstrekanten, og hamret løs fra 20 meter. Ballen gikk i lengste hjørne, stillingen var 3-0, og kampen var avgjort før lagene gikk til pause.

Det er samtidig dårlig nytt for Egil «Drillo» Olsen og det norske landslaget, tre og en halv uke før skjebnemøtet med Danmark i EM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion. En Nicklas Bendtner som har funnet målformen for Arsenal, kan naturligvis by på mye trøbbel for den norske backrekka i kampen ingen av lagene bør tape.

Straffespark
Men Arsenal-spissen var ikke ferdig for dagen.

Et drøyt kvarter ut i andre omgang skaffet Kieran Gibbs vertene straffespark da han ble lagt ned innenfor feltet, og Bedtner var mannen som gikk fram til straffemerket. Dansken la ballen sikkert i venstre hjørne, og fullførte dermed hat tricket.

Noen minutter senere ble Bendtner tatt av banen, til stående applaus fra tilskuerne på Emirates Stadium.

Gael Clichy satte spikeren i kista med sin 5-0-scoring kvarteret før slutt, og dermed er Arsenal enkelt klare for kvartfinalen i FA-cupen.

Der møter laget Manchester United, i det som blir et toppoppgjør på Old Trafford allerede 12. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere