RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for denne mannen, Norge

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
Svenskene blar opp millioner for å få stjernespilleren hjem til VM.

Erik Karlsson har tatt NHL med storm denne sesongen og har notert seg for 78 poeng på 81 kamper fra sin backposisjon i Ottawa Senators.

Fredag står han ansikt til ansikt med de norske hockeygutta når pucken droppes i Globen i Stockholm. Det har imidlertid ikke vært noen formalitet å få stjernespilleren hjem til VM.

21-åringen har hele tiden vært positivt innstilt til å spille mesterskapet, men ettersom han ikke har forhandlet ferdig sin nye kontrakt med Ottawa, blir det en dyr affære for det svenske hockeyforbundet.

Beste back i NHL
Uten ny kontrakt, er han nemlig også uten forsikring, noe som betyr at svenskene må bla opp flere millioner for å få Karlsson hjem til VM på hjemmebane.

- Jeg er veldig glad for at det løste seg. Det skal bli ordentlig kult å være med, sier Karlsson til Aftonbladet.

Ordentlig kult kan det også bli for Sverige. Karlsson har storspilt denne sesongen og er den backen med flest poeng i NHLs grunnspill.

939,951 fans stemte 21-åringen inn på All-Star-laget, og på toppen av det hele er han nominert til Norris-trofeet, som vært år deles ut til NHLs beste forsvarsspiller.

Noe av grunnen til det, kan du se her:

Spillesugen
Til tross for at unggutten har 81 grunnspill- og sju sluttspillkamper i beina, forsikrer han nå at han er motivert for å ta på seg den gule og blå drakta.

- Jeg kjenner meg definitivt motivert. Det skal bli fryktelig gøy, jeg er virkelig spillesugen. Det er hjemme i Sverige, vi får hjem mange bra gutter og man vet aldri når man får sjansen igjen, sier Karlsson.

Med seg på laget, får han også lagkameraten fra Ottawa, Daniel Alfredsson. Det bidrar også også til å øke ungguttens motivasjon før mesterskapet på hjemmebane.

- Vi har blitt nære venner her i Ottawa og hvis dette blir hans siste turnering med «Tre Kronor», vil jeg ikke gå glipp av det.

- Gammel rev
Det er liten tvil om at Norge skal noe å henge fingrene i VMs åpningskamp. Også Detroits Johan Franzen, som i likhet med Karlsson er fra Landsbro i Småland, er meldt klar for mesterskapet.

- Det skal bli morsomt. Han har til og med spilt med faren min, så det er han som blir den gamle reven nå, ler Karlsson.

Åpningskampen mellom Norge og Sverige starter klokken 20.15 fredag.

Her er kampprogrammet for ishockey-VM i Finland og Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere