*Nettavisen* Sport.

Se opp for denne mannen!

Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Han heter Fabian og har gjort det meste før...

26.03.10 11:38

Fabian Cancellara vant Paris-Roubaix i 2006, og tok en overlegen dobbel da han vant både Milano-Sanremo og Tirreno-Adriatico to år senere.

Flandern rundt har det sveitsiske tempovidunderet aldri vunnet. Derfor tror mange på nettopp 29-åringen foran det flamske eventyret 1. påskedag.

Først skal imidlertid Saxo Bank-rytteren finpusse formen med E3-Prijs Vlaanderen-Harelbeke og Gent-Wevelgem.

- Vanligvis trenger man ikke konkurrere denne søndagen, og jeg tror oppriktig at det slår negativt ut at disse to rittene følger hverandre. Harelbeke er vanligvis en strålende oppladning til Flandern, mens Wevelgem har passet ypperlig mellom Flandern og Roubaix, sier Cancellara ifølge cyclingnews.com.

Stjernelag uten sponsor
Saxo Bank-laget er i hvert fall mer selvsikre nå, enn de var i midten av måneden. Matti Breschels flotte seier i Dwars door Vlaanderen og Jens Voigts solide prestasjoner i Katalonia rundt, lover godt foran en svært viktig sesong for Bjarne Riis' stjernelag.

Når man først er ute og jakter etter sponsorer (Saxo Bank trekker seg ut etter sesongen, vår anm.), er det ikke akkurat noen ulempe at det slumper inn en og annen rittseier på veien.

- Det er viktig å vinne og å vise fram hva dette laget dreier seg om. Men egentlig kan vi ikke gjøre annet enn å kjøre rittene på vår måte. Nederlag er også en del av denne sporten. Med eller uten sponsor ønsker vi uansett å vinne så mye som mulig. Det blir feil å si at vi nå sykler for å finne oss en ny sponsor. Dersom vi ikke finner det, er det en utfordring for lagledelsen. Jeg er kun en rytter, sier Cancellara.

Fokus mot Flandern
For han vil helst snakke om det sportslige, Fabian. Vel vitende om at rutinerte Stuart O'Grady og friskusen Matti Breschel, gir ham den servicen han trenger for å dominere sesongens største klassikere.

Fredag sykler Saxo-gjengen de siste 130 kilometerne av Flandern-løypa. Der ligger da også fokuset på tross av helgas to utfordringer i det samme området.

- Vi skal kikke på alle bakkene og vi har tradisjon for å trene på brosteinspartiene i dette laget. Vi skal ikke kjøre maksimalt, men cruise igjennom med laget samlet.

Maksfarten venter Cancellara med til Flandern og Paris-Roubaix. Tempoverdensmesteren har sprengt mangt et felt før, og gjør det gjerne igjen.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.