Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne mannen!

Benjamin Sulimani er i ferd med å bli en folkehelt i Stavanger.

VIKING - LILLESTRØM 2-2:

Benjamin Sulimani presenterte seg for Viking-publikummet med nettkjenning da han brukte ti minutter på å score som innbytter mot Start sist helg.

Lørdag ble østerrikeren igjen kastet innpå, denne gangen da Viking jaktet en redusering mot Lillestrøm etter å ha kommet under med to mål tidlig i andre omgang.

Og Sulimani leverte igjen.

Denne gangen brukte han bare to minutter på å score, og sørget med det for nytt Viking-håp - som til slutt resulterte i enda en scoring - denne gangen signert Patrik Ingelsten.

Det betød ett poeng til hvert av lagene. Og en ny folkehelt i Stavanger.

- Mange som ikke var til stede
- Vi var ikke med i den første omgangen. Det var mange som ikke var til stede. Vi er klart fornøyd med at vi kommer tilbake etter å ha ligget under, sier Viking-trener Kjell Jonevret til C More etter kampen.

Lillestrøms Frode Kippe er på sin side fornøyd med å få med seg ett poeng fra Stavanger, på tross av at laget altså ledet med to mål tidlig i andre omgang.

- Kampen sett under ett skal vi være fornøyde med at vi får ett poeng, sier Kippe.

Brassespark
Ingen av lagene hadde klart å skape noen nevneverdige sjanser da gjestene satte i gang et fint angrepsspill etter en knapp halvtime.

Ballen gikk fra Erling Knudtzon til Moryke Fofana, som fikk på seg to Viking-forsvarere og sendte kula tilbake til Knudtzon. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og sendte ballen i nærmeste hjørne, og dermed hadde bortelaget tatt føringen på Viking stadion.

Viking svarte med en sjansekavalkade før pause, men Lillestrøm-forsvarere reddet ballen på streken ved to anledninger.

I stedet var det Lillestrøm som doblet ledelsen fire minutter ut i andre omgang, etter et nydelig angrep som endte med at Palmi Rafn Palmason brassesparket ballen elegant forbi en utspilt Rune Jarstein i Viking-buret.

Har ikke tapt hjemme på elleve måneder
Der og da virket det som om Viking skulle gå på sitt første hjemmetap på elleve måneder, men siddisene ville det annerledes.

Østerrikeren Benjamin Sulimani scoret i sin debut for Viking mot Start sist helg, og denne gangen trengte innbytteren bare to minutter før han på nytt noterte seg på scoringslisten.

Etter 56 minutter ekspederte han et hjørnespark i nettet med et kontrollert hodestøt, og dermed kunne jakten på poeng for hjemmelaget begynne for alvor.

Og utligningen kom.

Kan miste tredjeplassen
Patrik Ingelsten var nær ved en scoring etter 70 minutter, men to minutter senere kunne han juble. En klarering fra Viking-forsvaret sendte svensken alene med keeper, og han gjorde ingen feil.

I sluttminuttene var begge lag nær ved å hente hjem de tre poengene, men ingen av dem klarte å sette ballen mellom stengene.

På tross av opphentingen betyr uavgjortresultatet at Viking kan miste tredjeplassen de for øyeblikket innehar i Tippeligaen, dersom Aalesund tar tre poeng mot Hønefoss i søndagens kamp.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken