Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne trioen, United

Aston Villa slet lenge, men da de først våknet viste de at målformen er på plass én uke før ligacupfinalen.

ASTON VILLA - BURNLEY 5-2:

Det tok nærmere én time før Aston Villa våknet i oppgjøret mot ligaens svakeste bortelag. Men da det først løsnet for Aston Villa svinget det virkelig av Martin O'Neills gutter.

Uten John Carew på banen var det etter hvert duket for show med Gabriel Agbonlahor, Ashley Young og en scoringskåt Stewaer Downing.

Trioen sørget for å gjøre 1-1 til 5-1 på tolv minutter. Og dermed ser det ut til at Aston Villa er på vei mot storformen én uke før de skal kjempe om ligacuptrofeet mot Manchester United.

Tøff start av Burnley
Og det så ut til at Aston Villa hadde tankene på neste helgs ligacupfinale mot Manchester United allerede fra avspark mot Burnley. For da det var gått ti minutter tok Burnley ansvar mot et slapt hjemmelag og vartet opp med et klasseangrep. Jack Cork spilte til David Nugent som dro seg mellom to Villa-spillere og inn i boksen. Innlegget fra Nugent fant spisskollega Steven Fletcher, som hadde få problemer med å sende bortelaget i ledelsen.

Aston Villa var i ferd med å bli nedkjempet av ligaens dårligste bortelag. Burnley hadde i forkant av oppgjøret kun tatt ett poeng på bortebane hittil i sesongen.

Og det tok sin tid før Villa våknet. For Burnley var pigge, og Villa tilsvarende slappe. Dermed ble det et jevnt oppgjør mellom to lag med helt forskjellige forutsetninger.

Burnley kjemper mot nedrykk. Villa kjemper for en plass i Mesterligaen og har en ligacupfinale de må toppe formen til.

Young tok ansvar
Men da alt annet sviktet for Villa, tok Ashley Young ansvar. En kort corner ble slått av Young ut til James Milner. Young fikk ballen tilbake, og fra hjørnet av Burnleys 16-meter fyrte han av. Skuddet gikk gjennom et par Burnley-bein på vei mot målet og Burnley-målvakt Brian Jensen kunne ikke annet enn å konstatere at utligningen var et faktum.

Og 1-1 til pause var det minste Burnley fortjente etter en positiv førsteomgang.

Men om førsteomgangen var tillitvekkende av bortelaget, skulle de gå på en skikkelig smell etter hvilen.

For selv om Burnley startet andreomgangen med å yppe seg mot hjemmelaget, tok det ikke lang tid før Aston Villa sa at nok var nok.

Et magisk timinutt
Stewart Downing gikk fra Middlesbrough til Villa før denne sesongen, men midtbanespilleren hadde ennå ikke notert seg for sitt første mål i trøya. Mot Burnley skulle det for alvor løsne for 25-åringen.

Først da Ashley Young ble spilt flott fri av Gabriel Agbonlahor. Vingen så Downing komme stormende på den andre siden av banen, spilte pasningen perfekt inn i boksen og Downing var iskald da han brukte en touch på å legge ballen til rette og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Bare to minutter senere ble Agbonlahor spilt helt alene gjennom, men spissen maktet ikke å overliste Jensen. Returen tok imidlertid James Milner. Han spilte til Downing, som til slutt fikk fyrt løs. Ballen endret retning i en Burnley-spiller og utmanøvrerte Jensen.

Om Villa hadde vært slappe til da, fikk de seg i alle fall en real vitamininnsprøytning der og da.

For nå skulle Burnley virkelig slite. Downing var svært nære tre mål på nesten like mange minutter da han fikk en corner servert på volley fra Young. Tomålsscoreren fyrte løs, men Brian Jensen sto på rett sted.

Men da Agbonlahor satte på storfarten noen minutter senere og spilte ut til Emile Heskey, var det lite for Jensen å gjøre. Heskey satte enkelt inn sitt tredje mål i Premier League denne sesongen.

Bare sju minutter senere var det Agbonlahors tur til å være sist på ballen. James Milner slo inn og Agbonlahor ekspederte ballen videre i mål. I samme situasjon skadet spissen seg, og ble etter hvert erstattet av John Carew.

Det ble likevel ingen flere mål for Villa, som riktignok måtte se Martin Paterson gi Burnley et ekstra trøstemål like før slutt. Det hjalp imidlertid lite, og Villa tok sin andre seier på de siste åtte kampene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?