*Nettavisen* Sport.

Se opp for disse i VM!

Foto: IVAN ALVARADO (Reuters)

Snart blir du kjent med noen svært talentfulle spillere.

05.06.10 15:10

VM-historien inneholder mange eksempler på spillere som har fått sitt gjennombrudd på fotballens største scene.

Pelé var helt ukjent internasjonalt før han som 17-åring i 1958 ledet Brasil til VM-tittelen, Franz Beckenbauer kom stormende bakfra som 20-åring i 1966, da han ble turneringens tredje mestscorende spiller mens Tyskland kom helt til finalen før det ble tap for England.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag under VM

Det er i overkant optimistisk å forvente at Sør-Afrika avduker en ny Pelé eller Beckenbauer. Internett og tv-satellitter har gjort verden mindre og hemmelighetene færre. Noen nye stjerner vil nok likevel dukke opp, og i denne artikkelen skal vi presentere noen av de mest sannsynlige kandidatene.

Enkelte kan være kjent for deg fra før av, men er neppe kjent for alle. Andre har du kanskje ikke engang hørt navnet til.

Har du noen egne forslag? Legg dem gjerne inn i kommentarfeltet!

Mesut Özil (21), Tyskland
Denne unge spilleren har gått fra debutant til nøkkelspiller for Tyskland på litt over et år. Han spilte førstelagsfotball for Schalke som 17-åring, ble solgt til Werder Bremen som 19-åring, scoret i den tyske cupfinalen som 20-åring og torturerte England i fjorårets EM-finale for U21-landslag.

Özil var banens beste da Tyskland sikret VM-billetten med 1-0 mot Russland i Moskva i oktober, og det er ikke utenkelig at han får lignende utmerkelser i sommer.

Simon Kjær (21), Danmark
Takket angivelig nei til både Real Madrid og Chelsea for å spille for Palermo i Serie A. Det var i så fall trolig et klokt valg. Kjær debuterte i Serie A (oktober 2008) før han fikk sin første landskamp (februar 2009), men er nå selvskreven hver gang Morten Olsen skal ta ut en førsteellever.

21-åringen har storspilt i Italia og er fortsatt i storklubbenes søkelys. I Sør-Afrika vil han sammen med Daniel Agger utgjøre en bunnsolid stopperduo som må kunne kalles selve ryggraden i det danske laget.

Alexis Sanchez (21), Chile
«El Niño Maravilla» - vidunderbarnet på norsk - er en 21 år gammel ving/spiss på bare 170 centimeter, som av World Soccer i slutten av 2007 ble utpekt som en av de 50 mest spennende tenåringene i internasjonal fotball. Så debuterte da også Sanchez på det chilenske landslaget bare 17 år gammel.

Han er svært rask, har en strålende teknikk og i tillegg et øye for mål. Slett ikke den verste kombinasjonen man kan ha! Denne sesongen har han vært en av Udineses beste spillere.

Rene Krhin (20), Slovenia
Krhin er en defensiv midtbanespiller på 189 centimeter som er vond å ta ballen fra. Han har knapt fylt 20 år, spiller for Inter og kalles «den nye Frank Lampard» av slovensk presse. Krhin følges av klubber som Chelsea, Manchester City og Liverpool, men skrev nylig under på en kontraktsforlengelse med milanoklubben.

Se video av Krhin på YouTube!

Luis Suarez (23), Uruguay
Denne spissen er allerede nokså velkjent for dem som følger internasjonal fotball, gjennom sin fenomenale målproduksjon for nederlandske Ajax. 23-åringen er lynrask, og liker å angripe fra dype posisjoner. 23-åringen er kaptein i Ajax og har scoret utrolige 91 mål på 106 kamper for amsterdamklubben. I landslagsdrakten har han scoret ti ganger på 29 kamper.

Marek Hamsik (22), Slovakia
Allerede som 17-åring flyttet Hamsik fra Slovakia til Italia for å spille for Brescia. I mars 2005 debuterte han, bare 17 år og 237 dager gammel. Nå spiller han for Napoli, hvor han er en viktig brikke med sin målteft fra midtbanen.

Hamsik er ennå ikke 23 år gammel, men har allerede rundet 30 landskamper. Hvis Slovakia oppnår positive resultater i Sør-Afrika, skjer det mest sannsynlig fordi Hamsik har storspilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.