RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for Miccoli, Hareide!

(scanpix)
Da Juventus banket Parma 4-0, sørget Fabrizio Miccoli for to av målene. Men hvem er han egentlig?

Miccoli er en kommende målkonge som Norge må se opp for i VM-kvalifiseringen.

Han er blitt fast inventar i Giovanni Trappatonis landslagstropp, men i konkurranse med Christian Vieri, Fransesco Totti, Alessandro del Piero og Mauro Camoranesi, vil nok Miccoli trolig begynne på benken under EM.

Joker
Men slik formen hans er nå, kan Miccoli bli selve jokeren under sommerens sluttspill. Han er ikke mer enn 168 centimeter høy, men han er rask, teknisk og har en kanon lagret både i høyre- og venstrefoten.

Mot Parma på søndag banket han først inn 1-0 med venstre etter ni minutter. Keeper Sebastien Frey var sjanseløs på det frekke skuddet. I det 32. minuttet var han frampå igjen med et like velplassert skudd med det andre beinet.

- Jeg er veldig fornøyd med målene, og veldig glad for at vi vant. Det eneste jeg konsentrerte meg om, var å vise treneren at han gjorde rett da han satset på meg, sier Miccoli, ifølge Expressen.

Tre på to kamper
Han fikk sjansen fra start mot Parma fordi den franske superspissen David Trezeguet var skadet. Nå har Miccoli sørget for tre fulltreffere på fire dager. Han scoret også da Olympiakos ble smadret 7-0 på onsdag.

Miccoli ble kjøpt av Juventus for to år siden, men ble i fjor lånt ut til Perugia. Der vokste han som spiller, og nå har Juventus valgt å satse på ham.

Så langt i ligaen er det blitt fem mål. Bare Trezeguet og spissmakker Marco di Vaio har scoret flere for topplaget.

Brukbart
- Det har vel gått brukbart fram til nå. Men det eneste som interesserer meg, er at jeg har bevist at jeg fortjener å være en del av denne troppen med mestere, sier han beskjedent.

I EM i sommer er Italia i samme gruppe som Sverige, Danmark og Bulgaria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere