Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for Portugal

Foto: Paulo Duarte (Ap)
Sist oppdatert:
Tyskland er stor favoritt mot Portugal i kveld, men kan få trøbbel. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: van Persie kan bli EM-helt

Tippetips: Fra Øystese til Tyskland

V75 Bergen: Fortsatt gedigne penger å spille om

Lørdagens langoddsprogram bærer naturligvis preg av at fotball-EM er startet. Utover dagens to EM-kamper er det fint lite spennende all den tid Norsk Tipping priser den norske fotballen fra andre og tredje divisjon fryktelig lavt. Favorittoddsene er jevnt over satt så lavt at motivasjonen for å spille på disse kampene er liten.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Mo IL - Lørenskog

Det er rekordjevnt i avdeling fire, og det skiller kun tre poeng mellom ledende Senja (16 poeng) og Mo på sjuendeplas med tretten poeng. Faktisk er det hele fem lag på tretten poeng i øyeblikket og begge disse lagene er blant dem.

Mo er nederst av disse grunnet målforskjellen og har tatt noenlunde likt antall poeng hjemme (2-0-2) som borte (2-1-1). Vi gikk mot laget i forrige hjemmemøte med Senja med rette (1-3), men Mo slo tilbake direkte med 3-1 seier hjemme mot Stabæk 2 tirsdag.

Vi trodde på Lørenskog hjemme mot Frigg forrige helg, men da skuffet laget med kun å klare 2-2. Ni av Lørenskogs tretten poeng er tatt hjemme, borte er det blitt tre tap på de fire første. Likevel er Lørenskog gjort til favoritt her. Mo ser ut som et spennende langskudd til 2,30 i odds denne lørdagen.

Dagens avslag
Valdres FK - FK Tønsberg
Etter fem strake seire innledningsvis i årets serie, har Valdres kun tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og dermed mistet serieledelsen. Det var ikke så uventet all den tid Valdres møtte svært overkommelig motstand i starten. Etter 1-3 borte mot Elverum tredje sist og fæle 1-5 hjemme for Birkebeineren, måtte Valdres nøye seg med 2-2 borte mot Lillehammer sist helg. Hjemme på Fagernes står laget med 3-0-1

FK Tønsberg har tatt full pott på fire forsøk hjemme i Vestfold, men på fremmed gress går det betydelig tyngre. Etter å ha vunnet åpningskampen borte mot Brumunddal, er det blitt tre strake bortetap, senest 0-3 mot Vålerenga sitt andrelag.

Hjemmelaget har altså falt kraftig av etter en bra start, mens FK Tønsberg sliter på bortebane. Oddsen på alle utfall i denne kampen er uinteressante og i tillegg er kampen vidåpen. Styr unna.

Dagens spill
Tyskland - Portugal
Tyskland er ved siden av Spania den store favoritten til å ta hjem årets europamesterskap. Det er veldig mye kvalitet i den tyske troppen og landslagstrener Joachim Löw har flere alternativer stort sett på alle plasser. Det at Tyskland har tapt et par betydningsfulle treningskamper legger vi ingen vekt på.

Portugal er som alltid Portugal. Veldig lekre å se på, men effektiviteten er nesten alltid mangelvare. Foran dette EM synes vi Portugal er blant de vanskeligste nasjonene å plassere. I de tre foregående mesterskapene har alltid Portugal blitt hausset opp på forhånd, så er ikke tilfelle i år.

På maksnivå og med uttelling er neppe Portugal noe særlig bak Tyskland, men vinnerkulturen til tyskerne har ikke Portugal. Det er en knalltøff gruppe dette og mer enn noe annet er det viktig å unngå tap i åpningskampen, derfor er faren for poengdeling overhengende.

Tyskland stiller trolig med denne startelleveren i et 4-2-3-1 system: Neuer - Boateng, Mertesacker, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Müller, Özil, Podolski - Gomez

Portugal er som kjent uten både Jose Bosingwa og Ricardo Carvalho og ventes å stille med denne førsteelleveren i kveld i et 4-3-3 system: Rui Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Moutinho, Meireles, Veloso - Nani, Postiga, Ronaldo

All den tid tysk seier er priset til lave 1,75 og uavgjort er priset til 3,35 er valget for oss enkelt. Vi setter penger på poengdeling da oddsen for at så skjer frister betydelig mer. Portugal er et vanskelig lag å slå og selv om laget har variert i både EM-kvaliken og i treningskampene forut for mesterskapet har de bedre muligheter i kveldens kamp enn det oddsen indikere.

PS. Oddsene ble endret ca kl 12 lørdag og uavgjort prises nå til 3,25

Vi setter 100 kroner på at det ender med poengdeling i kveld.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 20:40):
Kamp 34. Tyskland - Portugal 1,75 3,35 4,15
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!