RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for Sagan

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Slovensk kraftplugg vant etappen og overtok ledertrøya i Romandie.

Den 175,6 kilometer lange etappen mellom Porrentruy og Fleurier, ble preget av tremannsbruddet til Thibaut Pinot (Francaise des Jeux), Andrej Zeits (Astana) og Chad Beyer (BMC Racing) allerede etter 11 kilometer. Med seks mil igjen til målgang, hadde bruddet i underkant av seks minutters forsprang til hovedfeltet.

Oppover den siste 2. kategoristigningen, viste 19 år gamle Pinot seg som den sterkeste av de tre. Før bakken satt HTC-Columbia og Liquigas i front, men da Mark Cavendish falt av - skiftet Columbia-laget fokus kjapt vekk fra spurtesset til å forsvare ledertrøya til Marco Pinotti (prologvinneren).

Liquigas ønsket på sin side å kvitte seg med Cav og satte opp tempoet sammen med blant annet Lampre. Liquigas stiller kanskje med det sterkeste laget av alle under Tour de Romandie, og på flatene inn mot målbyen Fleurier var det ingen tvil om at urutinerte Pinot ville bli kjørt inn.

Sagans sjanse
HTC-Columbia hang ikke med foran de siste kilometerne før mål, men lot i stedet Adam Hansen forsøke seg med en langspurt. Da den ikke gikk hele veien hjem, bød muligheten seg for spurterne i Lampre, Astana, Footon-Servetto, Liquigas og Garmin.

Les også: Pinotti åpnet best

For Peter Sagan åpnet det seg etter hvert en luke han ikke kunne unngå å benytte seg av. 20-åringen, som var en åpenbaring for de aller fleste da han rasket med seg to etappeseirer under Paris-Nice, vant onsdagens etappe relativt enkelt, foran Franceso Gavazzi (Lampre) og Nicholas Roche (AG2R).

- Det utrolig hva slags kapasitet denne unge sloveneren har, utbrøt TV2-ekspert Mads Kaggestad.

- Kjører for Roman
Ettersom sloveneren ble nummer to under prologen, overtok han dermed sammenlagtledelsen fra Marco Pinotti.

- Roman Kreuziger er lagkapteinen vår og jeg vet ikke hva jeg kan gjøre selv utover. Jeg er ikke like sterk i bakkene som ham. Det er tre harde etapper igjen og en hard tempoetappe, fortalte Sagan i TV-intervjuet etter rittet.

- Det er uansett stort å vinne. Jeg trodde ikke jeg kunne gjøre det i dag. De tre første klatringene var harde og jeg kjørte ikke godt i begynnelsen. Heldigvis følte jeg med bedre oppover den siste, og jeg visste at jeg kun var sekundet bak den gule trøya. Laget ga meg muligheten til å vinne og overta ledertrøya. De hjalp meg slik at de kunne skje.

Også torsdagens etappe bør passe Herr Sagan godt, så da spørs det om ikke Liquigas-laget velger å kjøre for den kraftfulle sloveneren én dag til. En annen ting som virker rimelig åpenbart er at HTC-Columbia klør i fingerne etter å teste spurtopptrekket rundt Mark Cavendish.

Det er ingen nordmenn med i rittet som avsluttes søndag.

Resultater:
1. Peter Sagan (Liquigas)
2. Francesco Gavazzi (Lampre) samme tid
3. Nicolas Roche (AG2R La Mondiale) st
4. Maxim Iglinskiy (Astana) st
5. Fabio Felline (Footon-Servetto) st
6. Robert Hunter (Garmin) st
7. Michel Kreder (Garmin) st
8. Anders Lund (Saxo Bank) st
9. Ben Swift (Team Sky) st
10. Stefan Denifl (Cervélo) st

Sammenlagt:
1. Peter Sagan (Liquigas) 4.55,29
2. Marco Pinotti (HTC-Columbia) +9
3. Jérémy Roy (Francaise des Jeux) +12
4. Michael Rogers (HTC-Columbia) +12
5. Christophe Moreau (Caisse d'Epargne) +14
6. Francesco Gavazzi (Lampre) +15
7. Roman Kreuziger (Liquigas) +15
8. Ruben Plaza Molina (Caisse d'Epargne) +15
9. Haimar Zubeldia (RadioShack) 015
10. Nicolas Roche (AG2R La Mondiale) +16

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere